Råd til mor og far: Børn og skuespil

Vil dit barn gerne være skuespiller? Her kan du læse om, hvad det betyder for dig som forældre. 

- Sørg for, at det er dit barns drøm, ikke din. Er barnet ikke motiveret, bliver det aldrig rigtig en succes. 

- Find ud af, hvorfor dit barn gerne vil være skuespillere. Nogle børn drømmer bare om at være populære i skolen, tjene masser af penge og blive berømte. Hvis begrundelsen ikke handler om skuespillet og det at stå på en scene, er det måske ikke noget for dit barn. 

- Støt dit barn, når I er til auditions, både ved afslag og når de får et job. Det kan være meget stressende at gå til auditions, særligt når man bare er en lille størrelse. 

- Find en teatergruppe i jeres lokalområdet, og se om det er noget for dit barn. Så kan I tage den videre derfra, hvis det er noget for ham/hende.

- Det er en meget konkurrencepræget verden med masser af andre, der også vil frem. Sørg for at dit barn kan klare mosten, og forbered ham/hende på, at man godt kan risikere et afslag eller at man ikke nødvendigvis får lige præcis den rolle, man drømmer om. 

- Gør en audition til en oplevelse. Det skal ikke være en sur pligt, men sjovt for barnet.

- Overvej, hvor meget du vil involvere dig. Vil dit barn være med i mange reklamefilm og tage til en masse auditions, kræver det for det meste, at du er med. Det kan være tidskrævende for både børn og forældre at gå “all in”. 

- Skuespil kan også sagtens være en hobby, som ikke behøver at udvikle sig til mere. Det er op til dig og dit barn, hvor meget I vil gøre ved det. 

Læs den fulde artikel om at blive skuespiller som barn her

Har du et tip til forældre med et barn, der gerne vil være skuespiller? Skriv det meget gerne i kommentarfeltet herunder.

Opdateret: Onsdag d. 11 maj 2016

Læs også:

Mandag d. 31 juli 2023 - For skuespillere

Sådan bliver du børneskuespiller

Er du barn og drømmer du om at blive skuespiller? Læs her, hvordan du kommer i gang. Læs artikel

Er du barn og drømmer du om at blive skuespiller? Læs her, hvordan du kommer i gang.

Fredag d. 22 juni 2018 - For skuespillere

Hvad skal jeg pakke til en casting?

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions.

Mandag d. 9 maj 2016 - For modeller

Hvordan bliver man børnemodel?

Alle forældre er nok lidt nysgerrige for at se, om ens barn kan blive børnemodel. Selv spædbørn modtager vi billeder af fra håbefuld forældre. Læs her, hvad det kræver at blive børnemodel. Læs artikel

Alle forældre er nok lidt nysgerrige for at se, om ens barn kan blive børnemodel. Selv spædbørn modtager vi billeder af fra håbefuld forældre. Læs her, hvad det kræver at blive børnemodel.