4 måder at arbejdstilladelse i Hollywood

Drømmen om at stå på den røde løber i Hollywood ligger i mange. Læs her, hvad det kræves for at få arbejde som skuespiller i God's own contry.

Har du været i Hollywood og drømmer om at komme tilbage og satse på din skuespillerkarriere?  Så kan disse tips hjælpe dig på vej mod at blive skuespiller i Hollywood. 

Arbejdstilladelse

Inden du sælger alt og sætter dig i flyveren mod LA og Hollywood, skal du først og fremmest have arbejdstilladelse. Hvis ikke du har arbejdstilladelse, er det ulovligt at arbejde i USA.

Som dansk statsborger har du som udgangspunkt et turistvisum til USA på 90 dage. Dette er dog forbeholdt af, at du ikke er tidligere straffet. (I så fald skal du søges visum på den amerikanske ambassade.) Bemærk, du må ikke arbejde på et turistvisum. Dette er strafbart og kan betyde at du bliver udvist af USA for livstid, hvis det bliver opdaget.

For at få arbejdstilladelse i USA, kan følgende være en mulighed:

Deltag i Green Card Lotteriet

Green card lotteriet er det statslige lotteri, hvor den amerikanske regeringen uddeler arbejdsvisum til et vis antal udlændinge. Det er dog meget svært at vinde lotteriet, da rigtig mange mennesker søger hvert år.

Få et job i USA inden du tager afsted

Hvis du har et job i Europa, kan du blive udstationeret til USA, hvis denne har en afdelingen derovre i forvejen. 

Den rige onkel

En anden mulighed er, at du har familie derovre, der blandt andet skal have en høj indtægt, så de kan forsørge dig. Din sponsor skal være registreret statsborger og betale skat i USA.

Skuespillerskole i USA

En sidste måde at prøve kræfter med skuespillerdrømmen i USA er at begynde på en skuespillerskole. En af de mest anerkendte skoler indenfor film og skuespil i USA er New York Film Academy. Undervisningen er baseret på praktisk undervisning. Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Når du har din arbejdstilladelse i hånden kan du tage jobs som skuespiller eller et andet arbejde, mens du er i USA. 

Opdateret: Søndag d. 12 august 2018

Læs også:

Søndag d. 12 august 2018 - For skuespillere

VIDEO: Tips til at få arbejdstilladelse i Hollywood

Isabella giver et par tips til, hvordan man kan få arbejdstilladelse i Hollywood. Læs artikel

Isabella giver et par tips til, hvordan man kan få arbejdstilladelse i Hollywood.

Torsdag d. 20 december 2018 - For skuespillere

7 råd til at blive skuespiller i USA

Læs her, hvordan du kommer i gang som skuespiller i God's own contry. Læs artikel

Læs her, hvordan du kommer i gang som skuespiller i God's own contry.

Onsdag d. 20 februar 2019 - For skuespillere

Få styr på nerverne før en audition

Får du koldsved og rystende hænder bare ved tanken om en audition eller en casting? Få gode råd til, hvordan du kan få styr på nerverne. Læs artikel

Får du koldsved og rystende hænder bare ved tanken om en audition eller en casting? Få gode råd til, hvordan du kan få styr på nerverne.

Mandag d. 29 oktober 2018 - For skuespillere

Hvordan forbereder man sig til en casting?

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne. Læs artikel

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne.