Model: Få mest ud af dine centimeter på billeder

Du behøver ikke være 1,80 for at blive model, så længe du kender dine styrker og svagheder. Da de fleste modeller er over 1,75, skal du overkompensere for din højde. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du kan snyde dig til et par ekstra centimeter på dine profilbilleder.

Profilbilleder

  • For at få nogle gode billeder på din profil, kan du overveje at få det gjort professionelt. Du kan også få en god ven til at hjælpe dig.
  • Det handler om at udnytte dine centimeter til det yderste. Når du er lav, skal du i den grad overkompensere for din højde. Prøv forskellige poseringer foran spejlet, så du kan se, hvad der virker for dig. Faktisk kan du snyde dig til et par ekstra centimeter, hvis du sidder ned under shootet.
  • Du kan også få en ven til at tage nogle billeder af dig i andre situationer, så du med egne øjne kan se, hvad der virker for dig.
  • En god kropsholdning gør underværker. Rank ryggen og træk skuldrene tilbage.
  • Husk også baggrunden og resten af set-uppet: volumiøse genstande, som tunge kommoder, store døre eller porte etc., gør absolut ikke noget godt for din højde.

Påklædning

  • For kvinder er høje hæle naturligvis med til at give et par ekstra centimeter. Samtidig får det dine ben til at virke tyndere og du får en pænere holdning.
  • Forsøg dig eventuelt med lodrette striber. Det får dig til at virke højere og tyndere. Ligeledes kan en V-halset bluse eller kjole få dig til at syne højere.

Muligheder for lave modeller

  • Vær realistisk. Selv om der er muligheder for lave modeller, er sandsynligheden for, at du kommer til at gå de store modeshows minimal. Sats i stedet på reklamer, blade mv., hvor der ikke stilles samme krav til højde og størrelse.
  • Mange bureauer har brug for et bredt repertoire i deres stald. Så der er ingen grund til at droppe drømmen om at blive model, bare fordi du er lav.
Opdateret: Tirsdag d. 23 august 2016

Læs også:

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Pakkeliste til dit photoshoot

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her.

Lørdag d. 26 maj 2018 - For modeller

Dit udseende til en modelaudition

Du skal tage dig ud fra din bedste side. Så se pæn og velsoigneret ud. Sørg for at dit hår ser ordentlig ud. Mænd skal være nybarberet. Hvis du er ved at anlægge skæg, er det fint, bare sørg for at det er pænt og trimmet. Læs artikel

Du skal tage dig ud fra din bedste side. Så se pæn og velsoigneret ud. Sørg for at dit hår ser ordentlig ud. Mænd skal være nybarberet. Hvis du er ved at anlægge skæg, er det fint, bare sørg for at det er pænt og trimmet.

Tirsdag d. 29 december 2015 - For modeller

Lær at gå catwalk – for både mænd og kvinder

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk. Læs artikel

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk.