Hvad er dubbing?

Dubbing er en stor udfordring selv for de mest garvede dubbing talenter, da man bliver nødt til at opbygge en karakter der reagerer på andre personers optræden og adfærd. Men hvad er dubbing egentlig? Og hvor meget bliver det brugt i Danmark?

Udtrykket ”dubbing” stammer fra engelsk, og oversætter man udtrykket til dansk er dubbing hele processen med at lægge stemmer eller lyde til en udenlandsk film eller tegnefilm. Dette kan ske af mange årsager, men i Danmark anvendes dubbing mest til tegnefilm eller andre film for det unge publikum som gør det nemmere at følge med i filmen. Nogle film udkommer dog både i en oversat version samt i den oprindelige version, da den største del af den danske befolkning foretrækker at se film i den oprindelige version.

Hvordan bliver man god til dubbing

Selvom det er langt fra alle udenlandske film som bliver oversat til dansk, så er der i Danmark brug for folk som er gode til dubbing. Men hvad kræver det for at blive castet til en dubbing rolle?

Først og fremmest skal man kunne beherske det danske sprog samt have en god stemme, men også være alsidig nok til at kunne matche et tonefald og synkronisere med de fagter og kropssprog som matcher den oprindelig karakters optræden. En klar stemmeføring, samt at kunne levere en dialog som afspejler dine følelser, er nogle af de vigtigste egenskaber som vil kunne adskille dig fra mængden. Derudover er det vigtigt at kunne matche dine dialoger i henhold til den oprindelige tidsplan.

En enkelt måde at blive bedre til dubbing er ved at prøve at memorere en tekst - og så optage din egen stemme på computeren. Prøv derefter at lytte til det og find ud af hvad der kan gøres bedre. Vigtigst af alt er det dog at turde springe ud i det og ikke hvile på laurbærerne. Dit engagement og hårde arbejde vil dermed være nøglen til succes!

Opdateret: Torsdag d. 14 marts 2019

Læs også:

Torsdag d. 14 marts 2019 - For skuespillere

Læg stemme til tegnefilm

Der er mange, som går med en lille drøm om at lægge stemme til tegnefilm. I denne artikel kan du læse mere om, hvad det kræver at blive stemmeskuespiller til en tegnefilm. Læs artikel

Der er mange, som går med en lille drøm om at lægge stemme til tegnefilm. I denne artikel kan du læse mere om, hvad det kræver at blive stemmeskuespiller til en tegnefilm.

Torsdag d. 17 december 2015 - For alle

60+ - har jeg en chance i branchen?

Du ved mere om efterlønnen end om SU’en. Håret er blevet gråt for længst, og tidens tegn har sat sine tydelige spor på din krop og sind. Selvom dåbsattesten afslører en lang række fødselsdage, betyder det ikke at løbet er kørt. Læs artikel

Du ved mere om efterlønnen end om SU’en. Håret er blevet gråt for længst, og tidens tegn har sat sine tydelige spor på din krop og sind. Selvom dåbsattesten afslører en lang række fødselsdage, betyder det ikke at løbet er kørt.

Mandag d. 29 oktober 2018 - For skuespillere

Hvordan forbereder man sig til en casting?

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne. Læs artikel

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne.