Det er god stil, at...

På opfordring fra flere castere kommer her et par gode råd, når du ansøger et job. Du ved det helt sikkert i forvejen, men lad os lige genopfriske det, ikke? ;)

Det er nemlig god stil... 

...At læse jobbeskrivelserne grundigt

Ansøger du et job, hvor casteren tydeligt kan se, at du ikke har læst opslaget ordentligt, kommer du til at fremstå som en, der ikke kan følge instruktioner. Det var vel ikke meningen, vel? 

...Kun at ansøge, hvis du passer på beskrivelsen

Hvis opslaget er for børn på 6 år, så lad være med at skrive, hvis du er mand på 35. Eller søger de lyshårede, så ansøg ikke, hvis du har mørkt hår. Der er en grund til, at kravene var der i første omgang.  Det eneste, du får ud af det, er en caster, der bliver irriteret. 

...At opdatere kontaktinformationer ved ændringer

Faktisk bliver vi overraskende tit kontaktet af castere, der ikke kan få fat på en profil, fordi kontaktoplysningerne er forældet. Så husk at tjekke dit telefonnummer, inden du søger, ikke? :) 

Hvordan skal casteren overhovedet få fat i dig, hvis dine kontaktoplysninger er forkerte?

...At skrive pænt og professionelt

Overvej om dine ord kan misforstås.

Sørg for at skrive professionelt. Dobbelttjek, at dine skrevne ord ikke kan opfattes arrogant eller nedladende. Husk, der sidder en rigtig person i den anden ende :) 

...Kun at ansøge, hvis du rent faktisk har lyst og tid til opgaven

Hvis du fortryder, at du har sagt ja til en opgave, så husk at give casteren besked, hvis ikke du kommer alligevel. Deres produktion afhænger af dig. Også selvom du bare har en mindre statistrolle. 

...At huske et nyt profilbillede

Casteren vurderer dig primært på baggrund af dine billeder. Så sørg for, at - især - dit profilbillede viser, hvordan du ser ud i dag. (Også selvom det billede af dig på Gran Canaria for 10 år siden var ret godt ;)) 

Rigtig god fornøjelse med ansøgningerne. 

Opdateret: Mandag d. 22 januar 2024

Læs også:

Torsdag d. 6 juli 2023 - For skuespillere

Hemmeligheden bag Netflix-casting: Sådan øger du dine chancer

På Onlinecasting.dk har vi løbende masser af jobs for forskellige streamingtjenester. Både danske og udenlandske. Vores statister har blandt andet medvirket i The Rain, Kastanjemanden, Borgen, Money Heist (Papirhuset) The Danish Girl, Melvin kakoozas Sunday, Sommerdahl og meget andet. Læs her, hvordan du kommer med. Læs artikel

På Onlinecasting.dk har vi løbende masser af jobs for forskellige streamingtjenester. Både danske og udenlandske. Vores statister har blandt andet medvirket i The Rain, Kastanjemanden, Borgen, Money Heist (Papirhuset) The Danish Girl, Melvin kakoozas Sunday, Sommerdahl og meget andet. Læs her, hvordan du kommer med.

Fredag d. 21 april 2023 - For skuespillere

5 typiske fejl ved online auditions (self-tapes)

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes. Læs artikel

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes.

Lørdag d. 12 oktober 2019 - For skuespillere

Sådan bruger du Instagram som skuespiller

Leder du efter en effektiv måde at promovere dig selv som skuespiller på? Har du overvejet om Instagram kunne være en mulighed, men er i tvivl om, hvordan du skal bruge det? Læs med i denne artikel herom. Læs artikel

Leder du efter en effektiv måde at promovere dig selv som skuespiller på? Har du overvejet om Instagram kunne være en mulighed, men er i tvivl om, hvordan du skal bruge det? Læs med i denne artikel herom.