5 fordomme om statister

Statister er en vigtig brik i underholdningsbranchen. De er med til at skabe autentiske og livagtige produktioner. Alligevel findes der fordomme og misforståelser om statister. Vi har samlet fem af dem. 

"Statisterne er mislykkede skuespillere"

Der er mange, der fejlagtig tror, at statister er mislykkedes skuespillere. 

Faktisk vælger mange mennesker at være statister af forskellige årsager, såsom at tjene ekstra penge, opleve underholdningsindustrien indefra eller for at udforske deres interesse for skuespil uden at forfølge en egentlig karriere som skuespiller.

"Statister er bare baggrundsfyld"

Selvom statister ofte spiller roller uden replikker og er i baggrunden, er deres tilstedeværelse vigtig for at skabe en realistisk stemning i scenerne. Statister kan også blive tildelt mindre roller med replikker eller mere specifikke fremtrædende roller, der kræver færdigheder.

"Statister er unge og smukke"

Statister findes i alle aldre, størrelser, former og udseende, afhængigt af produktionens behov. Der er generelt ingen krav til statisternes fysiske fremtoning. Dog kan der i specifikke optagelser være krav til dit udseende.

"Det er nemt at være statist"

Selvom jobbet som statist kan virke nemt, kræver det stadig disciplin og professionalisme. Statister skal følge instruktionerne nøjagtigt, komme til tiden og arbejde godt sammen med resten af ??produktionsteamet.

"Statister bliver behandlet dårligt"

Langt de fleste produktioner tager sig rigtig godt af deres statister og sørger for, at de har det godt. Som tak for deres medvirken modtager de ofte et gavekort eller et pengebeløb. 

Kunne du tænke dig at blive statist? Se alle aktuelle jobs her

Hvilke fordomme hører du som statist? 

Opdateret: Onsdag d. 6 september 2023

Læs også:

Torsdag d. 6 juli 2023 - For skuespillere

Hemmeligheden bag Netflix-casting: Sådan øger du dine chancer

På Onlinecasting.dk har vi løbende masser af jobs for forskellige streamingtjenester. Både danske og udenlandske. Vores statister har blandt andet medvirket i The Rain, Kastanjemanden, Borgen, Money Heist (Papirhuset) The Danish Girl, Melvin kakoozas Sunday, Sommerdahl og meget andet. Læs her, hvordan du kommer med. Læs artikel

På Onlinecasting.dk har vi løbende masser af jobs for forskellige streamingtjenester. Både danske og udenlandske. Vores statister har blandt andet medvirket i The Rain, Kastanjemanden, Borgen, Money Heist (Papirhuset) The Danish Girl, Melvin kakoozas Sunday, Sommerdahl og meget andet. Læs her, hvordan du kommer med.

Mandag d. 8 april 2019 - For statister

VIDEO: Tips til at blive en bedre statist

Isabella giver tips til hvordan du bliver en bedre statist. Læs artikel

Isabella giver tips til hvordan du bliver en bedre statist.

Tirsdag d. 4 juli 2023 - For statister

Statister søges: Hvad laver man som statist?

Kunne du tænke dig at være med i en film? En med reklamebudget og kendte skuespillere? Det er faktisk ikke så svært som det lyder. Læs artikel

Kunne du tænke dig at være med i en film? En med reklamebudget og kendte skuespillere? Det er faktisk ikke så svært som det lyder.