Instagrammere du kan følge som model, skuespiller eller danser

Vi har gransket Instagram og fundet frem til 7 mænd og kvinder, der er værd at følge, hvis du er - eller drømmer om at blive - model, skuespiller eller danser.

Instagram er et af de mest populære sociale medier, hvor man kan hente en masse inspiration. Uanset om du søger efter sunde opskrifter eller er udøvende kunstner og vil følge ligesindet, er Instagram et godt sted. Her får du vores bud på nogle af de gode, danske instagrammere, der er værd at følge, hvis du er model, skuespiller eller danser. Der kommer hele tiden nye til, så hvis du synes, vi har overset en god og relevant instragrammer, så skriv meget gerne et par ord om vedkommende herunder.

Danser

Nicolai Fjeldsted @nicolaifjeldsted. Nikolai er både danser og danseinstruktør. Han har sine rødder i balletten, men har senere haft mere fokus på contemporary, som er en genre, der kombinere ballet, jazz og moderne dans. Udover dans har Nicolai studeret Performance design og historie på Roskilde Universitet, hvor han nu er gået i gang med en kandidat. 

Han er meget optaget af både kunstnerisk udfoldelse og teorien bag, hvilket er tydeligt at se på hans Instagram. Nicolai er god til at holde sine følgere til ilden ved både at vise videoer med dans samt fortælle om, hvad han arbejder på i øjeblikket - alt fra kurser, opførelser osv. 

Sophie Holloway @sopholloway_. Sophie er en australsk danser, som har fokus på showdance og derudover underviser hun også i dans. Hun bruger en af sin taletid på Instagram til at vise videoer fra shows samt behind-the-scenes shots på sine stories. Sophie har en glad og positiv udstråling med et strejf af humor. Hun laver en del store shows og underviser en del i dans, så hun poster ofte på sin Instagram. Så hvis du ønsker at følge en danser, hvor du ofte får ny inspiration, er hun et godt bud.

Model

Ruca Angel @rucaangel. Ruca er en dansk model og makeupartist. Hvis man er en kvinde med lidt flere former og søger inspiration til diverse poseringer og lignende, er denne Instagramkonto et rigtig godt bud. Ruca har været i branchen mange år og er derfor godt bekendt med, hvordan man bedst ter sig ud på billeder. Hun eksperimentere med forskellige udtryk og stilarter og kombinationen med hendes erhverv, som makeupartist gør, at du med sikkerhed bliver inspireret ved at besøge hendes Instagram. En sjov historie er, at hun allerede som 14-årig blev opdaget i London, hvor hun efter få dage kom på forsiden af et magasin og siden hen blev husmodel i 5 år for United Colors Of Benetton.  

Skuespiller

Yvonne Andersen @yvonneandersen.dk. Yvonne er en amatørskuespiller og har kun været i branchen få år. Til gengæld er hun i den grad sprunget i arbejdstøjet og har på forholdsvis kort tid været aktiv og kunnet lande flere roller i både kortfilm, reklamefilm, teater mfl. På sin Instagram poster hun en del opslag med b.la. behind-the-scenes og "reklame" for de opsætninger hun måtte være med i. Sidder du selv derude og tænker: "Måske er det for sent for mig at blive skuespiller", så skal man bare gå ind på Yvonnes Instagram. Hun er et pragteksempel på, at det aldrig er for sent at forfølge sin drøm. Så længe man er villig til at ligge en masse tid og energi i det samt en god portion tålmodighed og viljestyrke, kan man nå langt på forholdsvis kort tid.  

Andreas Jessen @andreas_jessen. Andreas er en de mere kendte skuespillere og har været i branchen mange år. Rollerne er blevet mange efterhånden og her kan b.la. nævnes julekalendere, hovedrollen i TV-serien Mercur og meget mere. Andreas er god til at poste og dele stories på sin Instagram omhandlende sit erhverv som skuespiller. Han går oftest ind til tingene med en sjov og positiv vinkel og derfor er hans Instagram altid et fedt sted at opholde sig. Så hvis man ønsker at se, hvad en professionel skuespiller render og laver og hvordan det i virkeligheden er, kan Andreas’ Instagram helt klart anbefales. 

En god kombi

Silas Holst @silasholst. Nogle gange kan man komme forbi personer, der simpelthen har nærmest hele pakken. Silas Holst er et godt eksempel. Han har nemlig gjort sig meget i musicals, som kombinere både skuespil, dans og sang. Derudover har han sin egen danseskole, hvor han også underviser. Generelt er Silas rigtig god til både at dele ud af sit kreative erhverv, men også hvad han beskæftiger sig med på en normal arbejdsdag. Her får man altså et godt indblik i, hvad livet som skuespiller/danser kan indeholde. 

Neel Rønholt @neelronholt. Normalt er hun ikke danser eller musicalartist, men vi synes, hun var værd at nævne under titlen "en god kombi" Ligesom Silas bruger Neel meget sin Instagram til både at vise, når hun er på optagelser eller øver dans, men hun er også meget personlig og deler ud af hverdagen. Hun har et positivt og venlig gemyt, som gør, at man bliver i godt humør efter at have besøgt hendes Instagram. Hun startede som barneskuespiller, er uddannet fra Statens Teaterskole og har siden medvirket i en lang række film, TV-serier og teaterforestillinger. Hun har derfor en masse erfaring og kendskab til branchen at dele ud af. Derudover har hun sammen med veninderne Laura Christensen og Julie Ølgod skabt YouTube-kanalen "Nips-kanalen", som hun også viser på sin Instagram. Så hvis man ønsker at følge en person med en masse ting på CV’et, som samtidig er sjov og positiv, kan hendes Instagram helt klart anbefales. 

Vi håber, denne artikel gav dig inspiration til hvilke gode instagrammere, der er værd at følge, som skuespiller, model eller danser.

Det kan altid anbefales, at du følger både professionelle og amatører, da det giver en større indsigt i, hvordan det er at være eller gerne vil være udøvende kunstner. På den måde får du nemlig både indsigt i det allerede at være for eksempel skuespiller og leve af det, men også hvordan man kan kæmpe for at nå dertil.

Opdateret: Onsdag d. 4 november 2020

Læs også:

Onsdag d. 27 november 2019 - For skuespillere

Apps, bøger og podcasts om skuespil

Vil du gerne udvide din viden om skuespil, men er i tvivl om, hvor du skal søge inspiration? Så er denne artikel noget for dig. Læs artikel

Vil du gerne udvide din viden om skuespil, men er i tvivl om, hvor du skal søge inspiration? Så er denne artikel noget for dig.

Lørdag d. 12 oktober 2019 - For skuespillere

Sådan bruger du Instagram som skuespiller

Leder du efter en effektiv måde at promovere dig selv som skuespiller på? Har du overvejet om Instagram kunne være en mulighed, men er i tvivl om, hvordan du skal bruge det? Læs med i denne artikel herom. Læs artikel

Leder du efter en effektiv måde at promovere dig selv som skuespiller på? Har du overvejet om Instagram kunne være en mulighed, men er i tvivl om, hvordan du skal bruge det? Læs med i denne artikel herom.

Torsdag d. 8 august 2019 - For alle

Træning der gavner kreativ udfoldelse

Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her. Læs artikel

Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her.