Træn som en model

Den lange, slanke modelkrop kommer ikke af sig selv. Men hvordan skal du træne for at få "modelkroppen"? Læs med i denne artikel og find inspiration til træningsformer for modeller.

Hvad gør træningen?

Der er krav til modeller om, hvordan deres kroppe skal se ud. Udseendet varierer selvfølgelig en smule, afhængig hvilken kategori du hører til i den branche. Dog er der generelt ofte fokus på, at du skal have en god kropsholdning, ikke for meget fedt på kroppen, men hellere en slank kropsbygning. Mandlige modeller må selvfølgelig gerne have lidt mere fremtrædende muskler end kvinder, men her er det også vigtigt, at de ikke bliver "for store".

Det hele skal spille sammen og din krop skal være velproportioneret - uanset dit køn.

Kroppen er dit arbejdsredskab

Når man arbejder som model er kroppen i høj fokus. Man kan sige, at det er dit værktøj til at få arbejdet udført. Men værktøj kan blive slidt op, hvis ikke man vedligeholder det, og i værste fald kan det gå i stykker. Det er lidt det samme med vores kroppe. Hvis ikke du passer på den, er der større risiko for, at den falmer og ikke kan klare det, den skal bruges til. Især, når du vil være model, er det meget vigtigt, at du passer på din krop.

Der er mange måder at vedligeholde din krop på, og i denne artikel vil vi hovedsageligt have fokus på træningsdelen.

Det er ikke så fedt

Når du skal af med det overskydende fedt på din krop, vil det være fordelagtigt at dyrke højintensiv træning, som for eksempel løb, svømning, boxing osv. Det vigtigste er, at du får pulsen på, men også at træningen skal være sjov. Det er svært at holde gejsten oppe, hvis du ikke synes, den træningsform, du dyrker, er særlig interessant. Og så meget som man skal træne som model, vil det blive kedeligt i det lange løb, hvis du ikke synes, træningen er sjov.

Der er mange former for træning, som vi har nævnt i denne artikel: Træning der gavner kreativ udfoldelse

Lange, slanke muskler

De fleste modeller har lange, slanke kroppe, men det nytter ikke noget, at der ikke er nogle muskler under den hud. Muskler behøver ikke være kæmpe store, men kan også være på en krop, der ellers er slank.

Udstrækning kan virkelig anbefales modeller og meget gerne dagligt. Udover at forlænge dine muskler, kan det forebygge skader. Yoga er et godt bud på en træningsform, hvor udstrækning fremgår. Her får du både udstrakt og styrket dine muskler. Ønsker du virkelig at få strukket godt ud og øge din fleksibilitet, kan du med fordel bruge elastikker, når du dyrker yoga.

Hvad er din holdning til coretræning?

Med en god holdning følger ofte selvtillid. Som model er du groft sagt et produkt, der skal sælges. Du er varen, og det er svært at få overbevist en kunde om, at de skal vælge dig, hvis selvtilliden mangler.

For at få gang i din core, kan du lave de gode gamle pushups, en sideplanke og rygudstræk. Dette er med til at styrke og tone dine mavemuskler, din kropsholdning og øverste del af kroppen. Træningsvægte er også rigtig gode i denne forbindelse, da de er med til at opbygge muskler og tone kroppen, så den holdes "ung". Ikke en hel dårlig ting som model.

It’s all about balance

Når du går catwalks eller står foran kameraet har det stor betydning, at du er fleksibel, men også har en god balance. Her kan du med fordel benytte dig af et balancebræt. Ønsker du udfordringer, kan du lave et par træningsøvelser imens, som for eksempel squats.

Som vi tidligere nævnte, er yoga en god træningsform, og den kan naturligvis også hjælpe dig med at øge din balanceevne. Det er nu meget rart med en god balance, hvis man skal gå i meget høje hæle på en catwalk eller skal ud i nogle krævende poseringer på et shoot.

Spis dig slank

Vi har valgt at hovedfokus i denne artikel ligger på træning for modeller, men selvfølgelig spiller kosten også en stor del af at holde en modelkrop ved lige. Det er vigtigt, at du får drukket en masse vand og indtager en sund og varieret kost. Når du vælger snacks, så gå efter nogle med et lavt fedt- og sukkerindhold, så du holder den slanke linje. Undgå så vidt muligt fastfood og junkfood, men fokuser i stedet på frugt og grøntsager. Når du skal have dit protein, så tænk igen på at vælge fødevarer med et lavt fedtindhold.

Du bliver, hvad du spiser. Så hvis du fylder din krop med usund, tung mad, så vil du også føle dig sådan, og man vil kunne se det på din krop - og ikke mindst din hud. Med alle de mennesker, der skal se på dig, er det essentielt at have en pæn hud. Det gør det også nemmere for makeupartisten, når der skal lægges makeup, og fotografen, når der skal redigeres billeder. For at kunne klare de mange workouts, der kræves af modeller samt de vigtige catwalkshows og fotoshoots, er det altså ekstremt vigtigt, at du spiser fornuftigt og sundt.

Let’s work this out

Hvis du stadig sidder med en følelse af, at du mangler yderligere inspiration til din træning, vil vi gerne nævne YouTube. Udover "almindelige" træningsvideoer, er der folk, der har lavet decideret videoer om modelworkouts. Her kan nævnes YouTube-kanalen "XHIT Daily". De har et hav af træningsvideoer, men i den her sammenhæng, lyder en anbefaling klart på deres playliste:

Victoria's Secret Model Workouts

Her har de simpelthen dedikeret videoer til træning for modeller. Så hvis du selv har svært ved at tage dig sammen til at få trænet eller mangler inspiration, kan du med fordel sætte disse videoer på.

Vi håber, at denne artikel gav dig inspiration til, hvilken træning, der er god for dig, der er eller gerne vil være model samt, hvordan din kost kan sammensættes.

Hav sjov med din træning og find det, der virker for dig og din krop. Når man vil være model, kræver det, at du træner ofte, så find for guds skyld den træningsform, der passer dig bedst. Så bliver det forhåbentlig ikke for kedeligt, men derimod sjovt og hårdt på den gode måde.

Opdateret: Onsdag d. 26 august 2020

Læs også:

Onsdag d. 26 august 2020 - For modeller

Hej model! Husker du at spise sundt?

Drømmer du om at blive model, men er i tvivl om, hvordan kosten skal skrues sammen? Læs med i denne artikel, hvor vi kommer med råd til, hvordan du spiser sundt som model uden at sulte dig selv. Læs artikel

Drømmer du om at blive model, men er i tvivl om, hvordan kosten skal skrues sammen? Læs med i denne artikel, hvor vi kommer med råd til, hvordan du spiser sundt som model uden at sulte dig selv.

Torsdag d. 22 august 2019 - For modeller

7 tips til et naturligt smil

Smil.. Du er på! At smile naturligt foran et kamera kan være meget svært. Her får du 7 tips, der giver dig til et naturligt smil. Læs artikel

Smil.. Du er på! At smile naturligt foran et kamera kan være meget svært. Her får du 7 tips, der giver dig til et naturligt smil.

Torsdag d. 8 august 2019 - For alle

Træning der gavner kreativ udfoldelse

Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her. Læs artikel

Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her.