Derfor skal du være med i en skoleproduktion

Har du lagt mærke til alle de opslag på Onlinecasting om at medvirke i skoleproduktioner? Hvad indebærer det og hvorfor er det en god idé at være med i dem? Det får du svar på i denne artikel.

Hvad er en skoleproduktion?

Skoleproduktioner er projekter, som studerende fra landets filmskoler skal lave i løbet af deres uddannelse. Det kan være i forbindelse med eksamen eller andre opgaver, de får stillet i løbet af året. Ofte drejer det sig om små kortfilm eller reklamefilm, der skal produceres.

Arbejde er løn i sig selv

Ved skoleproduktioner er det de studerende, der står for alle udgifterne. Hvis man selv er studerende eller har prøvet at være det, så ved man kan godt, at der ikke er mange penge på kontoen at gøre godt med. Derfor gælder der det for de fleste skoleproduktioner, at alle på produktionen arbejder gratis - også skuespillerne og statisterne. Betalingen vil oftest være forplejning og nogle gange dækning af transport. Derudover er det erfaringen og selve optagelserne, som du kan bruge til dit CV og din showreel, du tager med dig.

Desværre er der nogen, der ikke søger de jobs, alene på grund af den manglende løn. Det behøver dog ikke at være en ulempe, at mange ikke søger disse jobs - snarere tværtimod. Det betyder nemlig, at der er færre om buddet og derfor større sandsynlighed for, at netop du bliver valgt til rollen.

Fremtidig arbejdsgiver

Udover erfaringen på CV giver det faktisk også noget andet - nemlig et netværk. Såfremt du har deltaget i en skoleproduktion, hvor du har gjort det godt og været professionel, er der en sandsynlighed for, at de kan bruge dig igen i andre projekter.

Det, man også skal huske på, er, at de studerende på et tidspunkt er færdiguddannet. Hvis du har medvirket i en eller flere af deres produktioner, kender de dig allerede og ved, hvad du kan levere. Så kan det jo være, at de kan blive din fremtidige arbejdsgiver og tilbyder dig et lønnet job i en større produktion.

Overblik

Der findes et hav af forskellige filmskoler i Danmark. Hvis du ikke har søgt jobs hos filmskoler før, kan det være svært at finde ud af, hvor mange der eksisterer og hvor i landet de befinder sig. Har du brug for et overblik, kan du finde en oversigt over filmskoler i Danmark herunder.

Vil du være med i en skoleproduktion? Se alle aktuelle castings og auditions her: Castings og Auditions

Vi håber, at denne artikel var med til at forklare de fordele, der er ved at deltage i skoleproduktioner for landets filmskoler. Hav en god dag!

Opdateret: Tirsdag d. 5 marts 2019

Læs også:

Mandag d. 23 maj 2016 - For skuespillere

Bliv skuespiller uden erfaring

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang. Læs artikel

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang.

Tirsdag d. 5 marts 2019 - For statister

Derfor er ulønnede jobs en god idé

Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem. Læs artikel

Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem.

Fredag d. 14 februar 2020 - For skuespillere

Filmskoler i Danmark

På Onlinecasting.dk bringer vi adskillige opslag fra filmskoler rundt omkring i landet der søger medvirkende til produktioner. I denne artikel kan du finde lidt information om de forskellige filmskoler i Danmark. Læs artikel

På Onlinecasting.dk bringer vi adskillige opslag fra filmskoler rundt omkring i landet der søger medvirkende til produktioner. I denne artikel kan du finde lidt information om de forskellige filmskoler i Danmark.