Sådan bliver du realitystjerne

Har du overvejet at deltage i realityprogram? Eller er du nysgerrig på, hvad det vil sige at være kendt - på godt og ondt? I denne artikel kommer vi ind på, hvordan man bliver en realitystjerne samt hvilke fordele og ulemper et liv i rampelyset kan have.

Berømmelse

Kunne du godt se dig selv lave alliancer på Paradise Hotel, prøve alternative datingmetoder i Love Island og i det hele taget leve som en realitystjerne?

Interessen for realityprogrammer vokser, og der kommer hele tiden nye programmer til. Folk elsker at se almindelige mennesker på skærmen i programmer som f.eks. Luksusfælden og Robinson Ekspeditionen, som er nogle af de mest sete realityprogrammer i Danmark.

Der er også flere og flere, der søger om deltagelse i realityprogrammer. En drøm om berømmelse, en stor pengepræmiere eller et ophold på et lækkert hotel i Mexico, frister mange.

Hvis du ikke er helt afklaret med, hvilket realityprogram du vil deltage i, er det godt, at der findes så stort et udvalg, som der gør. Alt fra Paradise Hotel til talentprogrammet X Factor og dokumentarserien De unge mødre. Der er noget for enhver seer og deltager.

Nøglen til success

Her følger nogle tips du måske kan bruge for at blive realitystjerne: 

Vær dig selv. Det giver måske sig selv, men det er virkelig vigtigt, at du er tro mod dig selv. Udover at det er meget svært at spille en "anden" i en længere periode, når du er på optagelser, skal du jo også kunne se dig selv i øjnene efter programmets afslutning. Når det så er sagt, må du gerne skabe en karakter, der tager udgangspunkt i dig.

Du skal turde sige din mening og være egoistisk. Folk vil gerne se almindelige mennesker, men de skal jo helst ikke blive for kedelige. Når man er på skærmen, forventes det også lidt, at du skal have god energi og en personlighed, der skinner igennem. Hvordan skal folk ellers huske dig fra alle de andre realitystjerner?

Forbered dig inden du søger realitycastings. Overvej nøje, hvorfor du vil deltage, hvad programmet du søger til, vil forvente af dig, og hvordan du vil fremstå.

Vær aktiv på de sociale medier. Post når programmet du deltager i, ruller over skærmen. Svar på kommentarer fra dine følgere, så de føler de kender dig - og får lyst til at skrive igen, fordi de bliver set og hørt. 

Læs også: Hvordan får man flere følgere på de sociale medier?

Deltag i events, hvor du har en chance for at blive set. Mæng dig med andre realitydeltagere og dokumenter det på Instagram, Snapchat osv. Det er en god måde at tiltrække folk, der følger de andre realitystjerner, men måske ikke har opdaget dig - endnu. 

Nyd det så længe det varer. Det er meget få, der kan leve af at være realitystjerne. Giv den gas, mens det står på, men husk også at der også er andet i livet end at være realitystjerne.

Når lysene slukkes

Inden du satser alt på at blive realitystjerne, skal du også vide, at det ikke altid en dans på roser at være realitystjerne. Når du er på optagelser, ser dig selv på TV eller på en anden måde er i rampelyset, kan det nærmest føles som en rus. Al opmærksomheden er på dig og hvad du siger, gør og mener. Men når lysene slukkes, oplever mange realitydeltagere en ensomhed. Opmærksomhed og likes bliver et drug, som de vil gøre rigtig meget for at få fingrene i. Nogen får nærmest abstinenslignende symptomer og kan blive rastløse.

DR3 sendte for nogle år siden programmet Selvoptaget, der følger forskellige realitystjerners liv uden for rampelyset. Vi følger deres hverdag med de op- og nedture, der følger med, når man har deltaget i et realityprogram. Det er nemlig ikke så glamoriøst, som mange måske tror. For bare at nævne et par eksempel fra serien, er økonomien ofte stram for en realitystjerne. Du får ikke altid løn for at deltage i programmer, arbejdsgivere vil ikke hyre dig pga. de "dumme" ting de har set dig gøre eller sige i forbindelse med dine offentlige optrædner.

Tænk dig om

Det kan ikke slås nok fast, at du skal tænke dig om, inden du melder dig til et realityprogram. Mange som drømmer om at blive realitydeltagere, glæder sig til den opmærksom, der følger med. Men man skal huske på, at selv den person, der elsker rampelyset, også har brug for alenetid engang imellem. Og det er svært at gøre med et TV- hold rendende i hælene.

Derudover skal du være klar til blive et offentligt ansigt. Når du først har været med i et realityprogram, vil du kunne blive genkendt på gaden. Oftest vil det måske være en rar ting, men der er bare tidspunkter, hvor man helst ikke vil have taget billeder eller skulle være "på". Realitydeltagere er også normale mennesker, der kan have en dårlig hårdag, være ked af det og trætte og uoplagte.

Håber artiklen gav et overblik over, hvad det kræver at være realitystjerne. Hvis du overvejer at tilmelde dig et realityprogram, ønskes du al mulig held og lykke. 

Hav en god dag!

Opdateret: Onsdag d. 27 februar 2019

Læs også:

Torsdag d. 20 december 2018 - For alle

Ærlighed betaler sig

Kan det virkelig betale sig at være ærlig? Og hvad er konsekvensen, hvis man ikke er? Find ud af mere herom i denne artikel. Læs artikel

Kan det virkelig betale sig at være ærlig? Og hvad er konsekvensen, hvis man ikke er? Find ud af mere herom i denne artikel.

Torsdag d. 12 januar 2017 - For modeller

Hvordan bliver man fitnessmodel?

Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang. Læs artikel

Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang.

Torsdag d. 17 december 2015 - For skuespillere

Åben casting – Hvad er det og hvordan foregår det?

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter. Læs artikel

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter.