Hvordan får man flere følgere på de sociale medier?

Vil du gerne have flere følgere på de sociale medier? Og hvorfor kan det være en fordel, når man vil være skuespiller, danser, model osv.? Det handler denne artikel om.

Hvad er sociale medier? 

Sociale medier eller "SoMe" betegner internetbaserede apps, hvor kommunikation med billeder eller skrift foregår. Essentielt for disse apps er at de er let tilgængelige og brugervenlige, så det er nemt at skabe en dialog. Det er blandt andet Facebook, Instagram, YouTube og LinkedIn m.fl..

Succes i form af følgere

Den her er lidt tricky. For kan man ikke have success med sin karriere eller i livet, hvis man har få følgere? Selvfølgelig kan man det. Men jo flere følgere du har, desto større er chancen for, at de "rigtige" mennesker finder frem til dig og kan bidrage positivt til din karriere. Er du f.eks. aspirerende model og laver indhold, der er med til lokke fotografer eller andre fotointeresserede til, kan det åbne døre i forhold til at få jobs som model. Hvis du ikke bruger sociale medier til at promovere dig selv som model, vil du miste muligheden for at få jobs herigennem. Og fordi de sociale medier har fået så enorm en magt og er let tilgængelige, kan det være en vej til jobs. Når det så er sagt, er det selvfølgelig altid castingsider og diverse bureauer, som f.eks. Onlinecasting.dk, der stadig anbefales først og fremmest.

Brug af sociale medier til karrieren

I den relativ korte levetid som de sociale medier har haft, har de formået at blive platforme, der kan bruges til markedsføring. Dette gælder for virksomheder, politikere og folk, som allerede er kendte, men det har også skabt en mulighed for, at almindelige mennesker kan markedsføre sig selv. Afhængig af ens interesser eller kunstskaber, kan markedsføringen bruges forskelligt og også vises forskelligt.

Det vigtige for at få succes med sin markedsføring ved brug af sociale medier, handler i høj grad om social autoritet - dvs. at man viser sig som "ekspert" på et bestemt emne eller område. Selv om man ønsker at markedsføre sig selv eller produkter, skal man opbygge en tillid til sine følgere. For at få flere følgere, beholde de eksisterende og blive ved med at være autoritær, skal man tænke på sig selv mere som en troværdig virtuel "bedste ven" end en forretningsperson. Folk vil følge nogen, som de kan spejle sig i eller blive inspireret af.

Hvordan får du flere følgere?

1. Først og fremmest skal du finde ud, hvad det er du vil "sælge" med din platform. Hvis du f.eks. er model eller gerne vil være det og bruge sociale medier til at videregive den information, så find ud af, hvordan du bedst muligt kan få det budskab frem. Det skal være klart for følgerne, hvad du vil med det sociale medie, du bruger.

2. Udover at poste billeder til din profil på f.eks. Instagram, er stories også en vigtig del af at få flere følgere. Det viser sig nemlig, at hvis du hver dag eller i hvert fald ofte har stories liggende, er det nemmere at klare sig hos nye følgere.

3. Engagement er det vigtigste, hvis du vil have flere følgere. For at få mere engagement fra dine følgere, skal du have høj kvalitetsindhold og poste ofte. Balance mellem, hvor meget kvalitet du kan levere og hvor ofte, afhænger selvfølgelig af den tid, du har til rådighed. Mange har fuldtidsjob, familie og diverse, der skal passes ved siden af, eller måske er du ikke en haj til at redigere billeder eller skrive tekst hertil. Det er selvfølgelig noget man kan researche sig til, men igen afhænger det af, hvor meget tid og energi du er villig til at lægge i det.

4. Du må endelig ikke undervurdere betydningen af hashtags. Det er mere reglen end undtagelsen, at du nemmere kan få følgere, såfremt du bruger hashtags end hvis du ikke gør. Når du vælger hashtags, kan du se, hvor mange gange det er blevet brugt/hvor populært det er og hvor mange, der søger på det. Men selvfølgelig skal det give mening for dit billede og de posts du har. Hvis dit billede intet har at gøre med et populært hashtag, som f.eks. "beach", så lad være med at brug det.

Ikke en "overnight-success"

Det er ikke nemt at få følgere - det kræver tid og engagement. Men får du først lagt en god plan for, hvad du gerne vil markedsføre og hvordan du vil gøre det, lærer lidt om billederedigering samt hvordan du formidler dig på skrift, så du kan få de budskaber ud, du ønsker. Så er det en rigtig god start. Derudover skal du være opmærksom på at få postet ofte uden, at du skal gå på kompromis med kvaliteten. Det nytter ikke noget at poste mange "okay" fotos om dagen. Tænk på, at det skal give mening at poste og ikke bare gøre det, bare for at gøre det. Samtidig skal der heller ikke gå for lang tid mellem at du poster, for så kan du risikere at miste nogen følgere. 

Vi håber, at denne artikel gav et indblik i, hvad sociale medier kan bruges til og hvordan du får flere følgere til at se det budskab du vil ud med. Har du et godt råd? Del det meget gerne med os herunder.

Opdateret: Tirsdag d. 29 januar 2019

Læs også:

Torsdag d. 20 december 2018 - For alle

Ærlighed betaler sig

Kan det virkelig betale sig at være ærlig? Og hvad er konsekvensen, hvis man ikke er? Find ud af mere herom i denne artikel. Læs artikel

Kan det virkelig betale sig at være ærlig? Og hvad er konsekvensen, hvis man ikke er? Find ud af mere herom i denne artikel.

Mandag d. 14 oktober 2019 - For alle

Sådan skaber du dig en karriere i udlandet

Måske har du en stor drøm om at arbejde i udlandet, men ved ikke helt, hvordan du skal tage det første skridt. Her får du en guide til, hvordan du kan skabe karriere i udlandet, og hvilke ting der skal være styr på og forberedes inden du tager afsted. Læs artikel

Måske har du en stor drøm om at arbejde i udlandet, men ved ikke helt, hvordan du skal tage det første skridt. Her får du en guide til, hvordan du kan skabe karriere i udlandet, og hvilke ting der skal være styr på og forberedes inden du tager afsted.

Onsdag d. 12 december 2018 - For skuespillere

Hvordan forløber en casting?

Skal til casting for første gang, men er i tvivl om, hvordan det foregår? Læs her, hvordan en casting typisk forløber. Læs artikel

Skal til casting for første gang, men er i tvivl om, hvordan det foregår? Læs her, hvordan en casting typisk forløber.