Kan man blive model, hvis man har bumser?

Når man ser modellerne i reklamerne, har de altid så flot hud. Ingen modermærker (med mindre det sidder helt trendy og rigtigt), ingen poser under øjnene, og slet ikke skyggen af bumser. Hvad så med os, der har bumser? Kan vi så ikke blive modeller? Det tager vi fat på her. 

I forhold til ovenstående, så er det vigtigt at fastslå, at reklamerne gerne vil skabe en illusion om, at fotomodeller har en fejlfri porcelænsagtig hud. Det passer ikke altid. Modeller kan også sagtens få bumser ligesom os andre.

Skulle en model få en bums inden et photoshoot, vil den komme under kærlig behandling af den professionel makeup-artist. Dernæst vil billederne komme gennem photoshop, hvor bumsen (hvis den stadig er synlig) bliver retoucheret væk. Så selvom det ser ud som om, at modellerne har en smuk, fejlfri hud, kan synet godt bedrage. Modeller er almindelige mennesker med en ligeså almindelig hud som alle os andre. De får også bumser på de mest irriterende tidspunkter. (Får man egentlig nogensinde en bums på det rigtige tidspunkt?) 

Bumser på catwalken

Under Men's Fashion Week i Milano i foråret 2016 så man det modsatte af den normale fejlfrie hud, som man normal ser. Den malaysiske designer Moto Guo sendte nemlig modeller med store udbrud af bumser ned af runwayen under hans fremvisning af forårskollektion 2017. Det var ikke bare en bums her og der. Næh, modellerne til showet var blevet ”angrebet” af bumser. Der er usikkerhed om bumserne var ægte eller lavet af makeup. Det er i og for sig også underordnet. Modeshowet var ikke for at sige, at bumser bliver det nye sort i fremtiden, men en klar besked om, at det er ok og helt normalt at få bumser – også hvis man vil være model.

Hvis du er en af de heldige, der kun får en bums i ny og næ, er det ikke noget problem som model. En enkel bums eller to kan dækkes med makeup og kan som nævnt, også fjernes i photoshop. Det skal ikke sætte en stopper for din modelkarriere. Er du til gengæld en af dem, der er meget ramt af bumser, kan det godt blive en hindring for dig i modebranchen. Vi kan desværre nok ikke forvente, at fremtidens modeshows bliver ligesom Moto Guos.

Har du også undret dig - kan man egentlig blive model, hvis man har bøjle på? Få svaret her.

Det kan du selv gøre

Selvom den ”perfekte” hud ikke findes, er en pæn hud stadig vigtig som model. Det forventes, at du har en pæn hud, og passer godt på den. Det betyder, at man som model skal vaske sin hud hver morgen og aften. Vask ikke dit ansigt med sæbe, men brug en ansigtsrens. (Find evt. en, der er designet til at reducere bumser.) Smør dig ind i en creme bagefter. Men det bedste tips for at bibeholde din pæne hud – og undgå bumser – er at drikke masser af vand og spise sundt. 

Hvis du bare får en bums eller to en gang i mellem, kan du sagtens blive model. Det er ingen hindring overhovedet. Har du derimod et større udbrud af bumser, kan det blive svært for dig at slå igennem som model. Gør en indsats for at reducere dem (selvom det er lettere sagt end gjort) og jagt din modelkarriere bagefter. Det skal nok lykkes.

Vi hepper på dig! :)

Opdateret: Onsdag d. 16 november 2016

Læs også:

Torsdag d. 12 januar 2017 - For modeller

Hvordan bliver man fitnessmodel?

Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang. Læs artikel

Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Bliv klar til dit første photoshoot

Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot. Læs artikel

Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot.

Tirsdag d. 22 december 2015 - For modeller

Kan jeg blive håndmodel?

Det kan lyde som en joke, men den er god nok. Du kan godt blive håndmodel. Håndmodeller bliver brugt i reklamer for eksempelvis smykker og cremer, neglepleje mv. Læs artikel

Det kan lyde som en joke, men den er god nok. Du kan godt blive håndmodel. Håndmodeller bliver brugt i reklamer for eksempelvis smykker og cremer, neglepleje mv.