Sådan laver du UGC videoer

Skal du lave en video til Instagram eller måske TikTok for et firma? Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Videoer, der bliver optaget af "almindelige" mennesker og lagt på firmaers SoMe-kanaler, kaldes også for UGC. Det står for User Generated Content. Altså "brugergenereret indhold".

På Onlinecasting får vi flere og flere af den slags opgaver ind. Oftest kan man filme hjemme i sin egen stue, når man har mulighed for det.

Her får du nogle gode råd til din video. 

Hvad skal jeg sige?

Nogle gange sender firmaerne et manuskript til dig, som du skal følge. Andre gange skal du selv finde ud af, hvad du vil sige.

Tjek deres sociale kanaler og hjemmeside. inden du filmer. Gør de brug af UGC indhold i forvejen? Hvordan er deres stil, farver og tempo? Prøv at afspejle det i din video til dem, uden at miste dig selv undervejs.

Tænk også gerne over, hvad du gerne vil sige med din video. Løser produktet et problem bedre end noget andet på markedet? Hvordan kan du fange seerens opmærksomhed? 

Når du har styr på, hvad du vil sige og gøre, kan du gå i gang med at filme.

Husk dig selv

DU er grunden til, at du blev valgt til opgaven. Lad være med at kopiere andres stil. Lad din egen personlige stil skinne igennem videoen.

Sørg for, at din video ikke virker oplæst eller indstuderet. 

Den personlige og ægte følelse skaber en autentisk god video. Virker det som skuespil, ryger hele ideen. 

Udstyr

Du behøver ikke professionelt udstyr. Din egen mobiltelefon er helt fin.

Laver du mange af den slags videoer, kan du eventuelt investere i en tripod, ring light og en trådløs mikrofon, men som udgangspunkt er det ikke nødvendigt.

God lyd 

Til gengæld er det vigtigt, at lyden er god. Tal højt og tydeligt. 

Sørg for, at der ikke er noget baggrundsstøj.

Godt lys

Film et sted med naturligt lys. Gør eventuelt brug af flere lamper, så din video ikke virker mørk. 

Tjek baggrunden

Når du har optaget din video, så gør dig selv den tjeneste at tjekke baggrunden. Ligger din trøje på gulvet, står opvasken der stadig fra i går eller leger din kat i baggrunden?

Sørg for, at det ikke fjerner fokus fra dig.

Husk at have følgende på plads, inden du filmer

- Hvor lang skal videoen vare?

- Skal du selv redigere videoeen? 

- Hvor skal videoen ligge henne?

- Hvor længe må firmaet bruge din video?

- Hvad er din betaling?

- Hvordan får du betalingen?

Er du blevet booket til en opgave? Vi vil rigtig gerne høre om det. Skriv til os i dag og fortæl om din oplevelse. Vi glæder os til at høre fra dig.

Opdateret: Mandag d. 29 januar 2024

Læs også:

Mandag d. 29 januar 2024 - For alle

Bliv UGC Creator: Alt hvad du skal vide

Hos Onlinecasting får vi flere og flere jobs ind som “UGC Creator”. Men hvad er det egentlig? Og hvordan bliver man det? Find ud af det her. Læs artikel

Hos Onlinecasting får vi flere og flere jobs ind som “UGC Creator”. Men hvad er det egentlig? Og hvordan bliver man det? Find ud af det her.

Tirsdag d. 19 februar 2019 - For skuespillere

Videocasting - hvordan foregår det?

Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her. Læs artikel

Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her.

Tirsdag d. 13 november 2018 - For alle

Præsenter dig selv med video

Et godt supplement til billeder på din profil, er en videopræsentation af dig. Dette giver castere, agenter og instruktører mulighed for at høre dig tale, se dit kropssprog og lære dig lidt at kende. Læs artikel

Et godt supplement til billeder på din profil, er en videopræsentation af dig. Dette giver castere, agenter og instruktører mulighed for at høre dig tale, se dit kropssprog og lære dig lidt at kende.