17 sjove facts fra castingverdenen

Hvorfor siger man egentlig knæk og bræk? Hvor gamle var Beverly Hills stjernerne i virkeligheden under optagelserne? Og var vandet egentlig så koldt i Titanic, som det så ud til? Få svarene her og andre sjove facts fra castingverdenen, som du kan underholde med næste gang du sidder og venter til en audition.

1. Udtrykket "knæk og bræk" stammer tilbage fra Dansk Jagtleksikon fra 1941, men udtrykket ligger vist noget længere tilbage. Der ligger det i det, at man ifølge traditionen ikke må ønske fiskere og jægere held og lykke, for hvis man ønsker folk noget positivt, sker der sikkert noget negativt, og hvis man ønsker en fisker en god fangst, så fanger han sikkert ikke noget. Hvis man i stedet f.eks. ønsker at fiskestangen brækker og at linen knækker, lader forsynet sig måske narre til at give en god fangst. Så det har udvidet sig til performance-branchen, og på teatret må man nu derfor ikke anvende udtrykket "held og lykke" på scenen før en optræden, da man så udfordrer skæbnen. I stedet skal man lade, som om at man ønsker al muligt uheld, så det ikke sker. Så det er en lidt anderledes måde at ønske held og lykke på. 

2. Tyra Banks var den første afro-amerikanske model, der kom på forsiden af magasinet Sports Illustrated Swinsuit Issue, GQ og Victoria’s Secret kataloget. 

3. Gabrielle Carteris var i virkeligheden 29 år, da det første afsnit blev indspillet i ungdomsserien Beverly Hills. I serien spillede hun da den 16-årige Andrea Zuckerman. 

4. Også i forhold til ungdomsserien Beverly Hills, var der ikke én eneste af seriens skuespillere, som oplevede at medvirke i alle seriens afsnit. Og der var i alt 292 afsnit.

5. Budgettet til filmen Halloween (1978) var så ekstremt lille, at skuespillerne måtte optræde i deres eget tøj og med egne rekvisitter. 

6. Matthew McConaughey som jo er populær blandt mange kvinder, påstår, at han ikke har brugt deodorant i 20 år. Da han var på optagelse til Foold’s Gold med Kate Hudson, tiggede hun ham nærmest om at bruge deodorant, hvor han var 'topløs' det meste af tiden. 

7. Marilyn Monroes fik kun 5 dollars for sit første modeljob - vi starter jo alle et sted. 

8. Supermodellen Kate Moss blev første gang optaget i New Yorks JFK lufthavn, i en alder af 14 år, hun har OCD om ikke at blande sølv og guld - og så er hun Chelsea-fan! 

9. Kate Winslet fra filmen Titanic, var den eneste af skuespillerne, som ikke ville have en våddragt på, imens de filmede vand-scenerne til filmen. Det resulterede i, at hun fik lungebetændelse. Ud over det, skal det lige siges, at vandet fra scenerne ikke var mere end lidt over 90 cm. 

10. Bruce Willis hedder faktisk ikke Bruce til fornavn, Bruce er kun hans mellemnavn. Han hedder faktisk Walter til fornavn. 

11. To af pladserne på Palace Theatre er permanent holdt åbne for at teater-spøgelserne kan sidde der.

12. Vin Diesel er et anagram af "I end lives".

13. Tv-serien Friends skrev Lisa Kudrow’s rigtige graviditet ind i serien, men ikke Courteney Cox. Lisa Kudrow, også kendt som Phoebe Buffay var nemlig gravid med sin søn, Julian Murray, i 1997. De valgte at Phoebe skulle spille rugemor for sin brors trillinger. Men i virkeligheden var hun gravid med sin egen søn. Courteney Cox, også kendt som Monica Geller, var også gravid, dog i den sidste sæson med sin datter, Coco Arguette. Dette var ikke skrevet ind i serien, da serien allerede havde givet udtryk for, at Chandler og Monica ikke kunne få børn. Så hvis du undrer dig over Monica’s utrolig løse outfits i slutningen af sidste sæson, er det altså fordi hun gemmer en lille bule på maven. 

14. På et tidspunkt i en af Olsen Banden filmene, finder Egon Olsen et portræt af Adolf Hitler i en af bunkerne. I den tyske version af filmen, er dette blevet klippet ud.  

15. Daniel Radcliffe, som vi kender fra Harry Potter, var kun 11 år, da han debuterede som skuespiller. 

16. Leighton Meester, bedre kendt som Blair Waldorf i tv-serien Gossip Girl, blev født, mens hendes mor sad i fængsel. 

17. Johnny Depp er rædselsslagen for klovne, og lider af Coulrofobi (sygelig angst for klovne)

Kender du nogle sjove facs?  Del dem med os herunder, så vi kan blive lidt klogere. :) 

Opdateret: Torsdag d. 28 marts 2019

Læs også:

Tirsdag d. 11 februar 2020 - For skuespillere

Kan jeg blive skuespiller selvom jeg har accent?

Vil du gerne være skuespiller, men har accent? Kan du så overhovedet blive skuespiller? Det får du svar på i denne artikel. Læs artikel

Vil du gerne være skuespiller, men har accent? Kan du så overhovedet blive skuespiller? Det får du svar på i denne artikel.

Onsdag d. 20 februar 2019 - For skuespillere

10 tips til venteværelset

Her får du 10 tips til, hvad du kan lave, mens du venter på at komme ind til en casting eller audition. Læs artikel

Her får du 10 tips til, hvad du kan lave, mens du venter på at komme ind til en casting eller audition.

Tirsdag d. 24 november 2015 - For alle

Kan du castes som superhelt eller superskurk

Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her. Læs artikel

Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her.