Forside > Interviews > Interview med Philip Gjedde

INTERVIEW MED PHILIP GJEDDE

Philip Gjedde drømmer om en karriere som skuespiller, og er allerede godt på vej.

Hvad laver du til dagligt?
Til dagligt passer jeg mit gymnasie og dyrker Taekwondo.

Jeg er sammen med mine venner, og elsker fester og min sport.

Kort sagt laver jeg ca. det samme som mange andre, men oven i det bruger jeg en del tid på at gå til castings, indspille film, lave teater og musicals og gå til fotoshoots.

Det er jo også noget jeg finder sjovt, men derudover tager jeg det mere seriøst end mange andre ting jeg laver i min hverdag.

Hvorfor fik du lyst til at oprette en profil hos Onlinecasting?
Jeg har altid godt kunne tænke mig at være skuespiller, lige så længe jeg kan huske, og hvordan jeg fandt ud af at der er noget der hedder onlinecasting, det ved jeg ikke.

Men da jeg har været noget yngre dengang jeg startede med skuespil, er det nok min mor der har lavet en profil inde på onlinecasting, som jeg så selv senere har taget over. Og tak for det mor, for det har virkelig givet mig mange jobs, og det er derfor jeg stadigvæk har en profil.

Hvad er din drøm eller dit mål med at have en profil hos Onlinecasting?
Mit mål med at have en profil er selvfølgelig at få en masse fede jobs, og prøve at komme til en masse castings. Jeg håber på en dag at kunne leve af at være skuespiller og model, og derfor er det fedt at få chancen til at deltage i så mange ting som man bliver tilbudt på onlinecasting.

Jeg deltager i en masse lowbudget film, fordi det er sjovt, men også for at få erfaring og lærer en masse andre (måske) upcoming instruktører og andre folk bag sættet.

Hvad har du medvirket i?
Som sagt har jeg medvirket i en masse kortfilm med lavt budget, så jeg har ikke haft den store indkomst gennem skuespillet endnu.

Da jeg var mindre gik jeg til teater i nogle få år, og det var nok dér min flamme for skuespillet blev tændt.

Senere hen startede jeg så med nogle små statistjobs med min mor i 2005. Også i 2005 deltog jeg i Esben Tønnesens kortfilm "Lillemand" som fik ret meget succes, og derefter begyndte min karriere ellers som filmskuespiller.

Jeg har deltaget i en del kortfilm siden, og har været i finalen til nogle få biograffilm (Vikaren og De fortabte sjæles ø), og jeg vil selvfølgelig fortsat prøve at komme med i flere film. Min seneste film er indspillet i starten af august, hvor jeg spiller Søren i novellefilmen Wanker af Niels Holstein Kaa, den er dog ikke lavet færdig endnu.

Derudover har jeg spillet med i musicals og teaterforestillinger, hvilket også er en fantastisk oplevelse.

Prøv at beskriv, hvordan det har foregået med de auditions, hvor du har fået jobbet?
Det har været ret meget som de andre auditions/castings. Man kommer ind og hilser, fortæller lidt om sig selv, får stukket et kamera op i hovedet, og eventuelt laver en eller anden øvelse som casteren eller instruktøren har tænkt på.
Jeg har altid haft svært ved at vurdere om jeg får jobbet eller ej, medmindre de bliver så glade at de fortæller mig, at de kan bruge mig før castingen er slut.

Hvad har været den sjoveste/bedste/fedeste oplevelse? Skriv gerne et par stykker, hvis du har det! :)
Der er jo mange super gode oplevelser, og at sætte nogen oplevelse som den bedste kan man vidst ikke rigtig.

Jeg tror bare det er følelsen af at møde menneskerne på sættet, og så ellers være så mange om at samarbejde for det fælles mål vi alle brænder for, at lave et godt stykke kunst, på hver vores måde, som samles til noget som forhåbentlig bliver godt. Nogle "moments" som man ikke glemmer kan være, at se sig selv blive skudt på Imperials storskærm, at være nøgen foran kamerafolkene (ikke den "sjoveste" oplevelse, men lidt grænseoverskridende og dermed spændene oplevelse), at have en slåskamp med en ven og stadigvæk være venner.

Men som sagt er det fedeste bare den fælles følelse af en fælles kunst, som alle knokler for på hver deres måde.

Satser du på en karriere indenfor den branche?
Ja, jeg ved at skuespil er det jeg brænder mest for, og et liv som skuespiller er hårdt, men det der ikke dræber dig gør dig vel stærkere. Og jeg har tænkt mig at blive ved, om ikke andet fordi jeg føler at jeg lever når jeg er på scenen eller på sættet.

Jeg kunne forstå, at du på baggrund af et opslag hos Onlinecasting, var kommet i stand hos et modelbureau - kan du forklare, hvordan det kom i hus?
Ja, jeg fik et job som sportsmaster tøjmodel, og det gjorde jeg gennem Onlinecasting. Det var et modelbureau som lavede reklamen, og jeg har siden været i deres arkiv for modeller, og har deltaget i nogle fotoshoots.

Hvilket tip/råd vil du give til andre som også gerne vil klare sig godt til auditions m.v.?
Først og fremmest skal man være sikker på, at det er noget man gerne selv virkelig vil. Er man sikker på det, så er mit råd at deltage i en masse castings og auditions, og ikke kun for at få jobbet men også bare erfaringen af at være til audition.

Selvfølgelig skal man prøve at få jobbet, men man skal huske på hvor mange andre der kæmper for det præcis samme, og sikkert lige så hårdt som en selv.

Derved lærer man at være rolig til auditions, og det bliver meget naturligt at sidde foran kameraet.

Lad være med at gå efter at tjene penge, for der er så meget erfaring, og så mange mennesker at lærer hvis man også tager alle de mindre jobs.

Egentlig skal man vel bare huske at man laver skuespil fordi man elsker skuespillet, og ikke selve udbyttet.
På den måde finder jeg i hvert fald en ro og selvsikkerhed, som altid hjælper mig med at få rollen eller komme op på hesten igen, for det skal man gøre ret mange gange.

Se profilen på Onlinecasting.dk