Skuespillere og statister søges til Zentropa-produceret kortfilm, København

Mænd og kvinder 15 - 45 år, København

ANSØG GRATIS UDLØBET

Kortfilm optages i Københavnsområdet d. 28. juni til d. 4. juli 2018, og skal have besat alle roller i filmen (to hovedroller, to større biroller, to mindre biroller samt 10-11 statister).

Kort om filmen: "Kærester?" er sidste del af en trilogi af kortfilm, hvoraf "Et gensyn" er færdig, og "Da vi mødtes" er i postproduktion. 

Producent er Zentropa. "Et gensyn" (del 2) kan ses her: http://www.ekkofilm.dk/shortlist/film/et-gensyn/, og "Da vi mødtes" (del 1) har Laura Drasbæk og Johannes Nymark i hovedrollerne. Filmene varer hver ca. en halv time i længde, og kan ses i forlængelse af hinanden, ligesom en antologi. "Et gensyn" handler om jagten på den eneste ene med hovedpersoner i deres 20ere. "Da vi mødtes" handler om ægteskab, børn og skilsmisse med hovedpersoner i deres 30ere og 40ere. 

"Kærester?" er en fortælling om teenagere og den første kærlighed: Den spirende bevidsthed om, at man kan blive forelsket, og derved risikere sine følelser for et andet menneske, og den sårbarhed og usikkerhed dette medfører. Kaya (16-17 år) er gennem folkeskolen blevet mobbet grusomt af klassekammeraten Sylvester (16-17 år). Pludselig en dag vendes der op og ned på alting, da Sylvester spørger, om de skal være kærester. Mener han det eller gør han grin? En kamp for at slippe mistilliden og stole på Sylvesters oprigtighed raser i Kaya, og hendes kamp spejles i Sylvester, der er ligeså sårbar og bange for at miste ansigt, især overfor sine venner. Da Sylvester begår en fejl, ydmyger Kaya ham, og den spirende kærlighed ender brat. Eller gør den? Kaya står overfor det samme svære valg, som Katrine og Katja stod overfor i del 1 og 2, men hun formår at vælge en modigere udvej. "Kærester?" binder alle kortfilmene sammen, idet karakterer fra alle tre historier til slut krydser hinandens veje.

Der kan desværre ikke tilbyde løn, da alle arbejder gratis og kun har et begrænset budget, men der kan tilbydes en udfordrende rolle i en kortfilm af høj kvalitet.

Lidt om karaktererne:

Kaya: Hovedrolle. 16-17 år. Ingen specifikke krav til udseende, andet end en god portion sårbarhed, og ikke alt for køn på en måde, hvor man tænker: "Hun er da aldrig blevet mobbet!". Hun må gerne have anden etnisk baggrund end dansk, eller have unikke træk, såsom mørkt eller rødt hår, fregner, lidt skæve tænder, kortklippet hår, briller eller lignende. Gerne god ansigtsknoglestruktur med markerede kindben og/eller kæbe, samt høj og slank, da hun danser ballet. Kaya er ikke nuttet med æblekinder, og jeg leder heller ikke efter den typiske blonde, blå-øjede danske pige - hun må gerne have kant og skille sig ud fra det gængse. Kaya er indadvendt og meget intelligent - boglig, nysgerrig og intellektuel, og hun hviler i sig selv. Hun er ikke interesseret i at være populær eller blive accepteret af de andre i klassen. Hun har det fint i sit eget selskab, og virker selvsikker, men har en indgroet angst for at blive angrebet eller såret, efter al mobningen i sin barndom. Derfor er hun selvstændig af natur, og hun er stolt af sin egen selvtilstrækkelighed og særegne interesser. Hvis du kan nogle ballet moves er det et plus. Hun har ikke lyst til at være som alle de andre, men alligevel ønsker hun inderst inde at finde venner/en kæreste, som hun stoler på kan elske hende som hun er. I alt 7 optagedage.

Sylvester: Hovedrolle. 16-17 år. En hellerup-type af privilegeret familie, der prøver på at være en rå og cool NV-type. Han prøver at klæde sig som sine venner, men det er tydeligt, han ikke er opvokset i samme miljø som dem. Sylvester har dårlig impulskontrol og temperament, og har problemer i skolen, og føler sig tit fremmedgjort, forkert og misforstået. Han er desuden ordblind. Sylvester er over længere tid blevet forelsket i Kaya, fordi hun ser ud til at hvile i sig selv og er ligeglad med alle andres meninger. Han vil gerne være mere som hende, men formår ikke at gøre det med hendes ro og snilde. Han er i det hele taget ret klodset omkring mennesker og har lav tiltro til dem. Han ved dog, at hun hader ham som pesten for alt det, han har udsat hende for tidligere, og de har dårligt udvekslet to ord sammen. Nu har han dog endelig taget sig sammen til at fortælle hende hvordan han har det. Sylvester er etnisk dansk, og må gerne kunne fremstå både dannet og rå på samme tid. Han laver et breakdance move i filmen, så hvis du kan det, er det et plus. Han får også trukket ned i sine bukser, og man ser det nederste af hans bare balder. Så det skal du være ok med. I alt 7 optagedage.

Charlie: Birolle. Engelsklærer mellem 25 og 45 år. Han er udadvendt, energisk, charmerende og sjov, men har et nedladende streak, han ikke selv er klar over. Han taler også engelsk med en stærk dansk accent, men er meget stolt over sin viden om engelsk sprog og kultur, og blærer sig gerne med det. Charlie er homoseksuel. Ikke åbenlyst, men han har nogle affekteretheder, der ikke efterlader seeren i tvivl. Han vil gerne være populær - prøver endda måske lidt for hårdt på at være med på noderne - men er heldigvis generelt vellidt blandt eleverne. I alt 1-2 optagedage.

Morten: Birolle. 16-17 år. Går i klasse med Kaya og Sylvester. Er filmens skurk, og er the real deal, når det kommer til at være rå og barsk. Han mobber Kaya, og prøver at kontrollere Sylvester. Ingen specifikke krav til udseende; karakteren skal bare bringes overbevisende til live. I alt 2-3 optagedage.

Dan og Adam: Mindre biroller. 16-17 år. Går også i klasse med Kaya og Sylvester, og er del af Mortens slæng. Ligeledes rå og barske, men ikke ligeså meget som Morten. I alt 2-3 optagedage.

Statister: 10-11 drenge og piger, der kan agere gymnasieelever på 16-17 år i Kayas og Sylvesters klasse. I alt 1-2 optagedage.

Henvendelser fra skuespillere og statister i alderen 15-25 år modtages (med undtagelse af Charlie, der selvfølgelig må være ældre). Hvis hovedrollerne besættes med lidt ældre skuespillere, der kan spille yngre, vil biroller og statister også blive castet derefter (d.v.s. lidt ældre). Hvis hovedrollerne castes med spillere, der er omkring 17 år, så vil biroller og statister være af samme alder. 

Hvis du er under 18 år, skal du have tilladelse fra dine forældre, både til din ansøgning og til din eventuelle medvirken. Send minimum to vellignende fotos, inklusivt et billede, hvor du ser alvorlig/sur ud, og et billede, hvor du smiler. Hvis du vil tages i betragtning til rollerne som Kaya, Sylvester, Charlie eller Morten, skal du også sende en casting video.

Instrukser til casting video: 

Tre scener er vedhæftet. Vælg scenen, som passer til den karakter, som du gerne vil castes til. Hvis du vil tages i betragtning til rollen som Kaya eller Sylvester, kan du vælge alle tre scener, men du bedes som minimum vælge scene 1. Du bedes indspille scenen på kamera og sende det til mig enten via wetransfer.com eller som et skjult link på YouTube eller med password på Vimeo. Det er vigtigt, at du lægger vægt på dine reaktioner og tankemønstre, selv når du ikke taler. Alt det, der foregår omkring dig, må du gerne bringe til live. Find gerne en scenepartner du kan spille overfor, hvis det er muligt. Scenerne kan downloades her: http://www.wisdombellproductions.com/castingsider_kaerester/

Scene 1: Scene mellem Kaya og Sylvester

Scene 2: Scene mellem Kaya, Sylvester og Morten

Scene 3: Scene mellem Kaya, Sylvester og Charlie

Info om casteren

Medlem:
Login for info
Antal opslag:
Login for info
Valideret