Forside > Artikler og tips > Tv vært – hvor svært kan det være?

TV VÆRT – HVOR SVÆRT KAN DET VÆRE?

Bingo banko, Paradise Hotel, Ups, det er live. Hvor svært kan det være at være TV vært? Har du tit tænk på, at det kan du gøre bedre?  Onlinecasting har ofte opslag til dig, der gerne vil være TV vært. Udover at stille de rigtige spørgsmål, være ’på’ og kunne lide at tale, hvad kræver det så, for at blive god?

Hvad er det, der gør en TV vært god?
Uanset om det er en dødbidder eller en interessant gæst værten har inde i sit studie, kan vedkommende blive sjov, speciel eller interessant. De bedste værter er dem, der kan få gæster til at være i centrum – ikke værten selv. Det kræver, at du er ordentligt forberedt og har researchet i forvejen.

Du skal ikke være for afhængig af dit manuskript. Du arbejder med mennesker, der kan svare forskelligt i forhold til, hvad du har planlagt. Det er derfor essentielt, at du lytter til, hvad dine gæster siger, så du kan reagere tilsvarende. Du skal være mentalt til stede under showet.

Du skal være afslappet og naturlig foran kameraet. Du skal elske at tale og være interesseret i mennesker, uanset, hvem det er.

Erfaring
Enhver form for erfaring med tv hjælper, når du søger en af vores opslag som TV vært. Du kan foreksempel starte med at ’hoste’ små tv shows på din lokale tv station, på din uddannelsesinstitution eller på internettet.

Du skal være opmærksom på, at det kræver hårdt arbejde at blive TV vært. Mange har mange års erfaring fra underholdningsbranchen, inden de kommer igennem nåleøjet. De fleste vælger at specialisere sig indenfor et felt: Reality, quiz shows, talk shows eller sports programmer.

Find din stil
Som TV vært er det din personlighed, der præger showet. Som det gælder fra de mange andre job fra underholdningsbranchen, er kontakten mellem værten og publikum/seerne det mest essentielle for et godt program.

Tænk på din yndlingsvært. Hvad er det, der gør vedkommende er god? Tag det bedste og inkooperer det i din egen stil. Husk dog, at du skal have din egen måde at være på. Vær unik, det vil blive belønnet!

Hvad gør jeg nu?
På Onlinecasting kan du tit finde jobs som TV vært til større og mindre produktioner. Hold øje med vores mange auditions løbende. Hvis du endnu ikke har en profil hos os, kan du oprette dig her.

Tirsdag d. 2 november 2010