Forside > Artikler og tips > Sådan går du til audition som skuespiller

SÅDAN GÅR DU TIL AUDITION SOM SKUESPILLER

Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse.

  • Kom i god tid. Det giver et indtryk af, at du er pålidelig og virkelig gerne vil have den rolle, de søger skuespillere til. Samtidig kan det lette på din nervøsitet.

  • Førstehåndsindtrykket er vigtigt. Kom ind i lokalet med selvtillid, men pas på med at overdrive. Det kan koster dig rollen, hvis du fremstår for arrogant og selvhøjtidelig. Husk at kigge panelet i øjnene. Det giver ro og udstråler selvtillid.

  • Vær høflig overfor alle. Du kan ikke vide, om receptionisten eller en anden fortæller, om din opførelse, da du ankom.

  • Husk dine replikker, hvis du har mulighed for at se dem inden – også selv om det ikke er et krav. Du kan give rollen lige præcis den karakter og karisma casterne vil have, hvis du kan dem udenad. Tag manuskriptet med dig, hvis du alligevel skulle glemme replikkerne. Hvis ikke du har mulighed for at se teksten inden, så husk at kigge op en gang imellem, mens du læser dem højt.

  • Lev dig ind i rollen og giv den dit eget personlige præg uden at overdrive. Du vil jo gerne have casterne til at tro du er rollen og ikke kun spiller den.

  • Øv dig foran en ven eller veninde inden en audition.  Få ham eller hende til at lege caster. Det gør dig vant til at performe foran et publikum.

  • Vær præsentabel i dit tøjvalg. Du behøver ikke klæde dig ud, men må gerne tænke over, hvilken rolle du er til audition på. Er rollen sød og artig, er det fornuftigt at lade nitter og patronbæltet blive hjemme.

  • Gør dit bedste. Hvis du føler dig sløj eller utilpas, skal du ikke undskylde over det. De har masser af andre deltagere, så de gider ikke at, have brugt deres tid unødvendigt på en, der kunne have gjort det bedre.

  • Tag dit CV og billeder eller andet, der har relevans for rollen og giv det til panelet. Tag evt. et par ekstra kopier med, hvis der er flere end du regnede med.

  • Mist ikke modet. Hvis du ikke får en rolle første gang, er det ikke ensbetydende med, at du slet ikke er egnet som skuespiller. Mange castere har et helt klart billede af, hvad de søger og der passede du desværre ikke ind. Der er mange andre auditions at tage til, så måske er du den heldige næste gang. Held og lykke.

Tirsdag d. 1 juni 2010