Forside > Tilmeld nyhedsbrev > Nyhedsbreve > Nyhedsbrev: Den gode vilje og Onlinecasting

DEN GODE VILJE OG ONLINECASTING

I denne omgang kan du blandt andet læse drengedrøven og storcharmøren Pelle Hvenegaard, der er aktuel i 2900 Happiness.

Derudover kan du høre om Lisbeth Søberg der deltog i vores fotodag, samt Sean Fitzgerald Coard der er ejer af eventbureauet Goodwill.

Hvis du har noget, som du mener, kunne være interessant for nyhedsbrevet, så send os endelig en mail på onlinecasting@onlinecasting.dk

Drengerøv og storcharmør i ny tv-serie

TV-vært og tidligere børnestjerne Pelle Hvenegaard er blandt hovedrollerne i TV3’s nye satsning 2900 Happiness.

Når TV3’s nye tv-serie, 2900 Happiness ruller over skærmen første gang mandag den 17. september, er det med en tidligere Oscar-vinder på tapetet. Eller i hvert fald en, der har spillet titelrollen i en Oscar-vindende film.

Det er 32-årige Pelle Hvenegaard, der, udover at spille sin navnebror i Pelle Erobreren, er uddannet journalist og tv-vært på TV Zulu. Men nu vender han altså tilbage skuespillet, som han forlod efter filmen På Fremmed Mark fra 2000, hvor han spillede over for Nicolai Coster-Waldau.

- Personligt er det bare fedt at få lov til at spille skuespil igen. Jeg besluttede mig for mange år siden, at det skulle være på hobby-plan, forklarer Pelle Hvenegaard om glæden ved at prøve kræfter med sit dramatiske talent igen.

Og han er glad for sit nye job på 2900 Happiness, hvor han spiller broren, Jens Erik, i Hellerup-familien, Von Bech.

- Det er sjovt. Og det bliver faktisk sjovere og sjovere. Vi får mere indflydelse, som det skrider frem. Vi ender med at kende vores karakterer bedre end instruktøren gør. Der har også været holdt møder med forfatterne, og så kan man se, at ens forslag nogen gange kommer med. Og det er rigtigt, rigtigt spændende, forklarer Pelle Hvenegaard og uddyber, at det er der, at en serie har sin styrke; i udviklingen af karaktererne.

”Jeg kan bare være statist”
Men det var lidt af et tilfælde, at han overhovedet er at finde på seriens rolleliste. Serien blev til ude i Nordisk Film, hvor Pelle samtidig arbejdede som tilrettelægger på succesprogrammet Syv Sure Mænd. Da han fik nys om projektet, synes han, at det lød så fedt, at han gik ind og sagde, at han vildt gerne ville være med, og at han bare kunne være statist eller et eller andet.

- Jeg sagde, de bare skulle sige til. Så blev det så til lidt mere. Det er superfedt, konstaterer Pelle Hvenegaard med et smil.

Der har da også allerede været et par sjove oplevelser. Under optagelserne til en af de første scener, en stor bryllupsscene, var der masser af statister. Da de havde været i gang med optagelserne i nogle timer, kom en af de rutinerede skuespillere på settet hen til Pelle med gode råd.

Gode, rutinerede råd
- En af de ældre skuespillere, der var med, han fortalte, at jeg skulle se at få rubbet neglene. ”Da jeg var ung, havde jeg allerede fået 3-4 telefonnumre fra statisterne på nuværende tidspunkt”, sagde han, griner Pelle Hvenegaard, der bedyrer, at han skam ikke fik et eneste. Selvom det måske havde været meget smart at være sammen med en statist, frem for en af de faste skuespillere, som han konstaterer.

- Med mindre man kigger efter en decideret kæreste, er det måske smartere at finde lidt sjov på en af dem, der er med lidt, og ikke en af de faste, siger han med et drenget smil.

”Lidt sjov” med statister eller ej, så er Pelle Hvenegaard glad for livet som skuespiller.

- Det er fedt. Der er kommet rigtigt god stemning på settet. Det var svært i starten, for det er altid svært at starte noget stort op, men der er super god stemning nu, siger han.

Onlinecasting har leveret masser af statister til serien, som første gang gik over skærmen i midten af september. I slutningen af samme måned kommer besked om, hvorvidt der skal optages flere end de 48 afsnit, der allerede er planlagt. Pelle Hvenegaard er også snart at finde på skærmen på TV2 Zulu, hvor han skal være vært for endnu en sæson af Comedy Fight Club, der er ved at blive optaget nu.


Forrygende fotodag

Onlinecastings fotodag den 19. august var en forrygende succes. Det mener 41-årige Lisbeth Søberg i hvert fald.

Der var sommerfugle i maven på 41-årige Lisbeth Søberg, inden hun blev kaldt ind i fotograf Hanne Paludan Kristensens fotostudie den 19. august. Lisbeth Søberg havde taget turen til studiet i Nordvest i anledning af Onlinecastings fotodag. Hun ville gerne have taget nogle gode billeder af sig til sin udvidede profil på siden, men lige før, hun skulle ind, begyndte nerverne at melde sig. De forsvandt dog hurtigt.

- Jeg var lidt spændt inden, men Hanne (fotografen, red.) var så god til at få mig til at slappe af. Hun var så sød, og hun styrtede bare rundt for at gøre det godt for os andre, siger Lisbeth Søberg entusiastisk.

Til fotoshootet blev der taget over 60 billeder af Lisbeth Søberg på det kvarter, der var sat af til det. Og Lisbeth Søberg er ovenud tilfreds med resultatet.

- De er perfekte alle sammen. Jeg kan ikke sætte en finger på dem, jubler hun over de seks billeder, som hun havde bestilt.

Ekstremt billigt
Og seks billeder for 750,-, som Lisbeth Søberg betalte, fordi hun i forvejen havde en udvidet profil, var en god forretning, mener den 41-årige hjemmearbejdende mor til to.

- Det er meget billigt for de penge. Jeg undersøgte hos andre fotografer. Her kostede det ofte 5000 kroner for 8 billeder. Og så kan man ikke selv kopiere dem, og bruge dem som man vil. Gennem Onlinecasting kostede det 750 kroner, og så har man selv rettighederne, og kan gøre med dem, hvad man vil, siger Lisbeth Søberg.

Men det er ikke kun billige billeder, Lisbeth Søberg har fået ud af sin udvidede profil på Onlinecasting. Der er ikke mange tilmeldte på hendes alder, så tilbuddene har væltet ind lige siden, hun opgraderede til en udvidet profil.

- Der gik to dage fra jeg fik udvidet profil, til jeg blev kontaktet af en caster fra Sommer (DR’s nye drama-serie, red.), beretter Lisbeth Søberg. Hun har siden været statist i flere omgang på serien, ligesom hun også har været med i blandt andet Forbrydelsen og 2900 Happiness. Lisbeth Søberg arbejder hjemme, så hun er mest på Onlinecasting.dk for oplevelsernes skyld, selvom alle biografbilletterne og gavekortene ikke ligefrem skader hende.

Generelt har hun været rigtigt godt tilfreds med beslutningen om at opgradere profilen.

- Jeg får fuldt udbytte for pengene! Alt det, jeg har betalt de penge for, det har jeg fået hundrede, nej tusinde, gange tilbage. Det er en fantastisk side, lyder det fra hende.


Den gode vilje og Onlinecasting

Onlinecasting er et godt redskab, når man arrangerer modeshows og andre events, mener stifteren af event-bureauet Goodwill.

Det er et alsidigt firma, Sean Fitzgerald Coard, har sig med firmaet Goodwill.

- Vi arrangerer alt fra modeshows til motionsløb til forskellige typer børnearrangementer. Vi har lige lavet et par kæmpeevents i Helsingør og på Amager. Og så har vi også lavet ting for firmaer som H&M, Motorola og Freixenet. Vi laver for alle typer tøj: Fra det eksklusive over det mainstream til det streety, forklarer han om eventbureauet, som han selv har stiftet.

De meget forskelligartede opgaver, firmaet har, betyder, at han konstant er på udkig efter nye folk. Det er her, at Onlinecasting kommer ind i billedet. Goodwill afholder nemlig ofte store modeshows, som de søger folk til gennem sitet. Sean Fitzgerald Coard og Goodwill har brugt Onlinecasting cirka fem gange til at finde folk til forskellige shows, og har brugt et par stykker fra siden per gang.

- Det bedste ved Onlinecasting er, at det er folk, der lever og ånder for det, de laver. Hvis du for eksempel har en skuespiller inde til audition, så kan man mærke, at de bare brænder så meget for det. Folk vil jo nærmest slå flik-flak ned af Vesterbrogade for at få jobbet, fortæller Sean Fitzgerald Coard.

Casting til modeshow
Dagen før Onlinecastings nyhedsbrev taler med Sean, har Goodwill haft folk til casting til endnu et modeshow. Og selvom den slags umiddelbart lyder til at være forbeholdt de erfarne modeller, er det nok at være smuk og have et glimt i øjet.

Men Goodwill laver også ting, hvor udvælgelseskriterierne ikke er helt så faste.

- Det gør ikke noget, hvis folk ikke ligner Brad Pitt. Nogle gange kan de jo være vildt overbevisende, når man så taler med dem ansigt til ansigt., forklarer Sean Fitzgerald Coard om udvælgelsen til nogle af Goodwills andre events.

Af dem, der var til den casting dagen før interviewet, skal Sean bruge tre til det kommende modeshow i slutningen af november ud af de 40, der var til casting.

Og Onlinecasting er generelt et effektivt værktøj for ham, når der skal findes de rigtige folk til de mange arrangementer.

- Det har virket rigtigt fornuftigt. Der er mange forskellige typer, og det er jo meget forskelligt, hvad vi skal bruge, men der er altid guldkorn, siger Sean Fitzgerald Coard.

Med den slags arbejde, Goodwill laver, stopper man aldrig med at kigge efter talenter.

- Vi er altid på udkig. Og vi kunne for eksempel godt bruge et par ballerinaer samt nogle, der kan spille på harpe, lige nu, afslører Goodwill-stifteren.