Forside > Tilmeld nyhedsbrev > Nyhedsbreve > Nyhedsbrev: Model med akademiske ambitioner

MODEL MED AKADEMISKE AMBITIONER

I denne omgang kan du blandt andet læse om Sandra Vester der har været med i musikvideoer for Bombay Rockers og Bli’ Glad og været på forsiden af Workout og Fitness. Vi har også snakket med den erfarne skuespiller Thomas Raft, der har viet sit liv til skuespillet, samt Mette Bennike, som er chefcaster på produktionsbureauet Mastiff.

Hvis du har noget, som du mener, kunne være interessant for nyhedsbrevet, så send os endelig en mail på onlinecasting@onlinecasting.dk

Onlinecasting har sørget for, at Sandra Vester både været med i musikvideoer for Bombay Rockers og Bli’ Glad, og at har hun i to omgange været i Workout og Fitness, heraf den ene gang på forsiden.
Se Sandras's profil på Onlinecasting.dk

Model med akademiske ambitioner

Sandra Vester har godt gang i model-arbejdet, blandt andet med hjælp fra Onlinecasting, men nu vil hun have en uddannelse, hun kan falde tilbage på.

Der er en verden til forskel på at arbejde som pædagogmedhjælper i en vuggestue til at være skuespiller i en reklamefilm på Gran Canaria. 21-årige Sandra Vester har indenfor de sidste par måneder arbejdet begge steder. Nu venter bøgerne, for Sandra skal til efteråret starte på den humanistiske basis-uddannelse på Roskilde Universitetscenter.

- Det (model og skuespil, red.) er så usikker en branche, så jeg synes, det er vigtigt, at man har noget at falde tilbage på. Derfor vil jeg gerne have mig en videregående uddannelse. Og så vil jeg da håbe, at jeg i min fritid kan gå til nogle castings og få nogle jobs af den vej, forklarer Sandra Vester.

Et par af hendes største opgave som model har været, da hun sidste efterår repræsenterede Danmark ved Miss Europe i Ukraine. Det var en stor oplevelse for Sandra Vester at tilbringe 14 dage i hovedstaden Kiev.

- Det var rimeligt stort og meget spændende. Jeg skulle til udlandet og repræsentere Danmark, så det var en opgave, jeg skulle løfte, følte jeg, siger Sandra Vester.

Hun har også fået meget ud af at være på Onlinecasting. Hun blev kontaktet af Katja K. angående en undertøjs-look-book, hvor hun var til casting, men ikke fik jobbet. Også folkene bag Paradise Hotel ville have Sandra til casting, men sådan blev det ikke: Man skulle nemlig være single for at kunne deltage, og det var Sandra ikke.

Til gengæld har Onlinecasting sørget for, at Sandra Vester både har været med i musikvideoer for Bombay Rockers og Bli’ Glad, og at har hun i to omgange været i Workout og Fitness, heraf den ene gang på forsiden.

- Jeg synes, Onlinecasting fungerer rigtigt godt. Det er nemt at bruge, og så er det rart, at agenterne har mulighed for at kontakte en direkte. Det er der, hvor jeg føler, jeg har fået mest ud af det, forklarer Sandra Vester og fortsætter:

- Det bedste er, at der er så mange auditions. Det, synes jeg, er rigtigt godt. Og så synes jeg, det er rart, at der er mulighed for at lægge mange billeder op. Det, synes jeg, er vigtigt for, at man kan vise, hvem man er. Så man kan vise sine forskellige sider på de mange billeder. Så det bedste er, at der er mange castings, og at man kan lægge mange billeder op, opsummerer hun.

Om fem år – hvis alt går vel - er Sandra Vester færdiguddannet i dansk og psykologi. Indtil da vil hun bruge Onlinecasting til at forsøge at tjene en ekstra skilling på oveni i SU’en.

"- Hvis ikke du både har drive og evnen til at spille skuespil, så kan du godt glemme det i dag. For 25 år siden, der var det nok at have talent. I dag, der skal du bare knokle selv, ellers er der ingen, der gider gøre en skid for dig. Sådan er det bare i dag, der er ingen, der gider løfte fingeren for dig, hvis ikke du gider lette røven."
Se Thomas's profil på Onlinecasting.dk

Hvis du ikke har drive, kan du godt glemme det

Den 43-årige skuespiller, Thomas Raft, knokler for et internationalt gennembrud. Vejen er hårdt arbejde, networking og en ukuelig tro på det. 

Underholdningsbranchen er et hårdt game. Det ved den 43-årige skuespiller Thomas Raft alt om. Hans liv drejer sig om at få det store gennembrud i filmbranchen. Indtil videre er det blevet til roller i blandt andet Rejseholdet, Zentropa-produktionen All About Anna og en række mindre udenlandske film. Han arbejder stenhårdt på at opnå det store gennembrud. Og det er nødvendigt, mener han.

- Hvis ikke du både har drive og evnen til at spille skuespil, så kan du godt glemme det i dag. For 25 år siden, der var det nok at have talent. I dag, der skal du bare knokle selv, ellers er der ingen, der gider gøre en skid for dig. Sådan er det bare i dag, der er ingen, der gider løfte fingeren for dig, hvis ikke du gider lette røven.

Thomas Raft bruger selv hver aften på at tjekke mails og auditions ud på Nettet, hvor han leder med lys og lygte efter roller, der kan bringe ham mere eksponering. Det har blandt andet skaffet ham roller i franske og engelske film. Men det er ikke alle, der er villige til at gå hele vejen.

- Jeg kender mange, der er store talenter, men som ikke forstår at varetage deres talent ordentligt. Det, det handler om i dag, det er at kunne markedsføre sig selv. Hvis du har et stort talent, så kan du godt glemme det, hvis ikke du kan det. Talent er bare ikke nok. Det har man set så mange gange: folk, der har talent, men som ikke når nogen vegne, forklarer Thomas Raft, der selv er uddannet tømrer og i årenes løb har brugt det job til at få økonomien til at hænge sammen, mens han har forfulgt skuespildrømmen.

Somme tider kan vejen frem også være gennem ulønnede jobs, forklarer Thomas Raft, der ikke selv er bleg for at arbejde gratis, hvis der er perspektiver i det.

- Jeg laver også ulønnet, hvis jeg kan se formålet med det. Der er nogle bestemte kriterier, der skal opfyldes. Blandt andet har jeg været i Leeds i England og lave en film for en kinesisk instruktør, uden at jeg fik en krone for det. Grunden til, at jeg sagde ja til det, var, at jeg skulle spille sammen med erfarne teaterskuespillere og så fordi, det blev optaget på 35 mm HD (High Definition, red.). Det kan godt være, at jeg ikke fik penge for det, men det kan give en enormt stor eksponering, og det kan så åbne nogle døre, fortæller han.

Det er især udlandet, som Thomas Raft satser på, og til det formål har han en agent i London, som forsøger at få ham promoveret. Ham har den danske skuespiller netop bedt kontakte chefcasteren på den kommende James Bond-film med henblik på at komme i spil til en rolle. Inden da skal Thomas Raft muligvis medvirke i en film i USA.

- Jeg har fået et manuskript fra Hollywood på en uafhængig film. Det er en spillefilm, hvor jeg ved, at vedkommende, der laver den, får sine film kritiseret af Vanity Fair - verdens største filmmagasin. Det gør det lige pludselig interessant. Og så får jeg fly og bolig betalt, hvilket jo en stor post på budgettet, så det betyder også noget, siger Thomas Raft.

Hvis alt går vel, skal den film optages til sommer. Men han er også i spil til andre film. Blandt andet på grund af de muligheder, som den teknologiske udvikling har givet.

- Jeg har også en mulighed for at komme med i en amerikansk spillefilm, der skal optages i Palm Springs i en gammel ubåds-tank. Der får jeg lov til at lave min casting på en dvd og sende den over. De sender mig nogle replikker fra manuskriptet over, som jeg så skal læse. På den måde kan jeg komme til casting for et par hundrede kroner i stedet for flere tusinde, forklarer Thomas Raft og fortsætter: - Det er bare at spørge, om man må sende en dvd. Som regel, så siger de ja, og så er det jo fint, slutter han.

Dermed kan han billigt udvide sin søgning af roller ganske betragteligt. Thomas Raft’s største drøm er dog ikke skuespillet, men at få realiseret sin egen film. Han har i syv år arbejdet på manuskriptet til en film, som er baseret på hans egen barndom. Den engelske arbejdstitel er Family, og den er han ved at få oversat og lavet visuelt storyboard til, så den kan blive forsøgt solgt af den salgs-agent, Thomas Raft har hyret i Los Angeles.

Det er planen, at den skal laves i England og Thomas Raft er især optimistisk omkring projektet, fordi skuespillerinden Maia Morgenstern, som blandt andet har været med i storfilmen Passion of the Christ, har læst historien og kunne godt lide den. Derfor er den skrevet med hende i tankerne til den ene rolle.

- Til en anden rolle håber jeg på Jeremy Irons. Det gav virkeligt blod på tanden, at hun (Morgenstern, red.) godt kunne lide den, siger Thomas Raft.

Om nogle år håber Thomas Raft at se sin film på det store lærrede, samt at han har fået roller i større produktioner. I den uforudsigelige branche er det umuligt at sige, om det lykkes ham. Men en ting er sikker: arbejdsindsatsen kommer han ikke til at falde igennem på.

”Der har været mange mennesker gennem mine hænder”

Mette Bennike har haft flere tusinde aspiranter til casting. Hun bruger Onlinecasting til at finde talenter, og det fungerer fint for hende.

Det er hende, der vender tommelfingeren op eller ned, når der skal findes deltagere til film- og tvproduktioner. Mette Bennike er chefcaster på produktionsselskabet Mastiff, der står bag programmer som Børn for Begyndere, Den Sjette Sans, Det Modsatte Køn, Paradise Hotel, Hit med Sangen, Rent Fup og Teenage-testen.

- Jeg har brugt Onlinecasting som inspirationskilde. For eksempel, da jeg lavede Rent Fup, kunne jeg sidde og kigge på profilerne og sige: ”ham der kan jeg huske fra noget andet” eller ”hende der var ret skøn”, forklarer Mette Bennike, der har været godt tilfreds med den respons, det har givet at søge efter deltagere via Onlinecasting.

- Jeg brugte også Onlinecasting i forbindelse med Paradise Hotel, og senest har jeg efterlyst talenter til et program, og vi har været rigtigt rigtigt glade for den respons, vi har fået fra jeres brugere. Rigtigt glade endda, siger hun.

Det kan være svært at holde styr på alle navnene, når man har castet gennem 10 år og, efter eget udsagn, haft flere tusinde håbefulde aspiranter til casting.

- Jeg har castet i stinkende mange år på så forskellige ting som spillefilm, tv-serier, reklamer, dokumentar, serie-dokumentar og underholdning, så jeg har været i kontakt med rigtigt mange mennesker. Og nogen gange, når man sidder og mangler inspiration til et eller andet, så er Onlinecasting rigtigt god, fordi man kommer i tanke om nogle af de mennesker, man har været i kontakt med, pointerer Mette Bennike.

Det bedste ved Onlinecasting er dog, ifølge Mette Bennike, at man har muligheden for at se flere forskellige billeder af brugerne.

- Jeg synes, det er godt, at jeres brugere kan lægge mere end et billede ind, så de får mulighed for at vise flere sider af sige selv, siger Mette Bennike.

Lige nu er Mastiff ved at producere to store underholdningsprogrammer til danske tv-stationer, som Mette søger folk til. Også her bruger hun Onlinecasting til at finde de helt rigtige.

- Jeg er superglad for at bruge Onlinecasting. Jeg har på det sidste brugt det både omkring Paradise og vores nye store underholdningsprogram, og jeg har været meget meget glad for det. Det er utroligt velfungerende, slutter Mette Bennike.