Forside > Tilmeld nyhedsbrev > Nyhedsbreve > Nyhedsbrev: Nye smarte features, artikel om gratis fotodag mm.

NYE SMARTE FEATURES, ARTIKEL OM GRATIS FOTODAG MM.

I dette nyhedsbrev bringer vi en artikel om Onlinecastings gratis fotodag der blev afholdt for ca. 2 måneder siden.

Vi præsenterer et par nye smarte features vi har lanceret, samt et skriv om den 17-årige Philip Gjedde, der følger sin største drøm om at blive skuespiller.

Gratis fotodag med Onlinecasting

Grete Behrndtz var en af de mange glade profiler der fik taget nye billeder på Onlinecastings gratis fotodag i juli 2011.

”Ja! Super! Du klarer det godt! Prøv at danse lidt!” fotografen Julie Helquist knipser løs på sit kamera, mens de mange udvalgte profiler poserer efter tur foran kameraet, da Onlinecasting holder gratis fotodag en sommerdag i juli 2011.

Det er en tydelig entusiasme og begejstring, der præger det københavnske studie, hvor arrangementet finder sted. Profilerne er ved tilfældig lodtrækning blevet inviteret til dagen. Nogle udfolder sig hjemmevante foran kameraet, mens for andre er det første gang, de prøver at få taget professionelle billeder. En nervøsitet, der kunne nære nogle, forsvinder dog lige så hurtigt som det første knips med kameraet lyder. 

For at sætte et personligt præg på billederne, er deltagerne blevet bedt om at tage en ting med, som skal bruges som rekvisit under optagelserne. Rekvisitterne spreder sig lige fra bæltespænde og balletsko til saxofon og sæbebobler. 

”Jeg har prøvet at få taget billeder før, men aldrig har jeg skulle have en rekvisit med på shootet” fortæller Philip Gjedde, der på trods af sine 17 år allerede har deltaget i castings hos DR, skuespiller i kortfilm og senest fået en modelkontrakt via et opslag hos Onlinecasting. Han har valgt at tage en hat med. 

”Det var vildt fedt at prøve. Jeg lavede en slags Michael Jackson-posering med hatten. Jeg tror, det blev rigtig godt. Nu glæder jeg mig bare til at se resultatet, når billederne er blevet retoucheret.” forsætter Philip Gjedde tydeligt begejstret efter seancen med fotografen. ”Ja, hvem ved,” supplerer hans far, ”Måske er næste stop Hollywood.”

Deltagerne får tre retoucherede billeder, et portræt og et i fuld figur og et billede med deres medbragte rekvisit. De bliver ikke retoucheret til ugenkendelighed, men sørger for at fjerne en uheldig bums eller et grimt ar. Alt sammen helt uden betaling.

” Det er første gang jeg prøver det, men måske er det en helt ny æra, der starter - Og så lige på min fødselsdag! Det er den bedste fødselsdagsgave, man kan forestille sig. ” jubler Grete Behrndtz inden hun forlader studiet med sin rekvisit; en romerhjelm, pakket forsvarligt ned i tasken.

Nye smarte features på Onlinecasting.dk

Over de sidste par måneder, har vi lavet et række nye features på Onlinecasting.dk.

Styring af casting e-mails:
Du har nu mulighed for at vælge hvilke nye castings du ønsker at modtage besked omkring, om du kun ønsker e-mails omkring lønnede jobs i København, jobs i Jylland, jobs i Århus osv.

Profilvisning for agenter:
Denne feature giver dig mulighed for at vælge om din profil KUN skal vises til agentprofiler i søgninger.

Dit fulde navn på visprofilsiden:
Giver dig mulighed for at få vist hele dit navn på profilsiden. Det gør din profil lettere at finde på søgemaskiner bl.a. Google.

Log ind på din Onlinecasting.dk profil, for at benytte disse features.

For at kunne benytte ovenstående features, kræves at du har en udvidet profil på Onlinecasting.dk.

Philip Gjedde har bl.a. fået et job som sportmodel for Sportsmaster via Onlinecasting.dk. Se Philips profil og læs vores interview med Philip.

Min mor oprettede min Onlinecasting profil og jeg blev filmskuespiller

Skuespiller på flere kortfilm, i finalen til casting på biograffilm, model og masser af andre auditions og castings. 17 årige Philip Gjedde, har prøvet en hel de gennem Onlinecasting, hvor det hele startede med at hans mor oprettede hans profil.  Her fortæller han om nogle af oplevelser, det har ført med sig.

Philip Gjedde har masser af erfaringer at dele ud af, når han fortæller om sine oplevelser som skuespiller. Han har på relativ kort tid allerede medvirket i flere produktioner.

”Lige så langt tid tilbage jeg kan huske, har jeg gerne ville være skuespiller.” fortæller Philip og fortsætter: ”Derfor oprettede min mor en profil hos Onlinecasting i mit navn, som jeg så senere hen selv har overtaget. Og mange tak for det, mor” tilføjer Philip, ”for det har virkelig givet mig mange jobs, og det er derfor jeg stadigvæk har en profil.”

I 2005 tog hans mor ham med til auditions og siden da har karrieren taget fart for den nu 17 årige gymnasie-elev. ”Jeg har blandt andet deltaget i Esben Tønnesens succesfulde kortfilm ”Lillemand”, deltaget på mange andre kortfilm, været i finalen til biograffilmene; Vikaren og De Fortabte Sjæles Ø. Min seneste film er indspillet i starten af august, hvor jeg spiller Søren i novellefilmen Wanker af Niels Holstein Kaa. Den er dog ikke lavet færdig endnu. Derudover har jeg spillet med i musicals og teaterforestillinger, hvilket også er en fantastisk oplevelse.”

Den sjoveste oplevelse som filmskuespiller

Det er svært for Philip at vælge ud, hvad der har været den sjoveste oplevelse, men han glemmer sent den gang, han skulle lade som om, han var oppe og slås med en af sine venner samtidig med at man stadig er venner. Da han så sig selv på Imperials store biograflærred vækker også glade minder frem hos den unge skuespiller. 

”En af de lidt mere grænseoverskridende oplevelser var, da jeg skulle stå nøgen foran nogle kamerafolk. Men det var da spændende at prøve. Generelt synes jeg, at det fedeste bare er den fælles følelse af en fælles kunst, som alle knokler for på hver deres egen måde.” fortæller Phillip med stor begejstring. 

Foruden skuespiller kan Phillip Gjedde desuden også føje model til sit CV: ”Jeg fik et job som tøjmodel for Sportsmaster gennem et opslag hos Onlinecasting. Modelbureauet, der stod for reklamen, har mig derfor nu i deres arkiv, hvor jeg derigennem også har deltaget i nogle fotoshoots.”  

Phillips råd til dem, der vil opnå det samme som ham er, at man skal tage til en masse auditions og castings for at få opbygget noget erfaring: ”Selvfølgelig skal man prøve at få jobbet, men man skal huske på, hvor mange andre, der kæmper for det præcis samme, og sikkert lige så hårdt som én selv. På den måde lærer man at være rolig til auditions, og det bliver meget naturligt at sidde foran kameraet. Jeg finder i hvert fald en ro og selvsikkerhed, som altid hjælper mig med at få rollen, eller komme op på hesten igen, for det skal man gøre ret mange gange.”

Samtidig er det også Philips erfaring, at man ikke kun skal gå efter de lønnede jobs. Ved de mindre lavbudget produktioner får man nemlig en masse erfaring, og kan netværke med andre (måske) upcoming instruktører og andre folk på settet. ”Egentlig skal man vel bare huske at man laver skuespil, fordi man elsker skuespillet, og ikke for selve udbyttet.” afslutter Philip Gjedde, der håber på, en dag at få opfyldt den store drøm om, at kunne leve af at være skuespiller.

Se Philips profil på Onlinecasting.dk

Teamet bag Onlinecasting.dk

Har du forslag til nyhedsbrevet, så vil vi meget gerne høre fra dig på onlinecasting@onlinecasting.dk