Forside > Tilmeld nyhedsbrev > Nyhedsbreve > Nyhedsbrev: Interview med Hannah Corine og Selina J

INTERVIEW MED HANNAH CORINE OG SELINA J

Interview med Hannah Corine fra TV3's Skønheden og Nørden

Hannah Corine fra TV3's "Skønheden og nørden" fortæller om det at være med i et reality-program og se sig selv på tv.

Hvad var det bedste ved at være med i Skønheden & Nørden?
Der opstod nogle aftener nogle spontane små fester hvor vi gav den gas og var enormt fjollede og dansede rundt. Vi gav virkelig slip. Det var også dér jeg kom ind på livet af mange af nørderne, hvilket udviklede sig til nogle fine venskaber. Der var også nogle af pigerne der virkelig fik mig til at grine.

Hmmm og så var det selvfølgelig virkelig lækkert med al vores luksus. Lækre hotelværelser og god mad der blev serveret ved hvert måltid. Efter noget tid begyndte vi alligevel at små-brokke os. Mens de andre "Skønheder og nørder" hurtigt drømte om røde pølser og pizza fremfor fin mad, gryntede jeg hvis kokken havde glemt lidt særlig vegetarmad til mig. Først hjemme igen gik det op for mig hvor overdrevet skønt al opvartningen havde været og kom til at savne det hele.

Hvad var det værste?
Det ultimativt ubehageligste ved at være med i programmet var usikkerheden på om folk var kunstige for at være i god position i forhold til konkurrencen eller om de reelt var interesserede i et venskab. Jeg deltog som udgangspunkt for at få en sjov oplevelse og have det rart med de andre deltagere, så det var også irriterende at høre på en masse sladder og se klikedannelser opstå.

Jeg var imod spillets regler om at vinderne skal pege andre til en afgangsprøve, da det fordrer intriger. Derfor ønskede jeg i første runde ikke at vinde konkurrencerne, hvorfor det passede mig fint at vi fik andenpladser i både almen viden og dansekonkurrencen.

Da vi røg ud og kom ind igen var det dog klart for os hvor vigtigt det var at vinde for at blive ombord. Der opstod også to grupper hvor vi var en del af den ene. Det var således også en alliance-beslutning der gjorde at Geo og jeg pegede Theresa, Stefan, Sanne og Michael til afgangsprøven da vi vandt begge konkurrencer.

Hvordan er det at se sig selv på tv?
Sikken et chok! Jeg sad sammen med nogle af nørderne med venner og så det første afsnit. Vi var flade af grin. Var sådan helt opmærksomme på alt hvad der blev sagt og det faktum at flere hundrede tusind seere så det samme. Skørt!

Samtidig med at det så godt ud med al sminken, blev jeg også lidt selvkritisk. Blandt andet over min lettere slaskede holdning. Guuud, står jeg sådan og falder sammen?...og hår. Så forstår jeg hvorfor min veninde er efter mig for at gøre noget mere ud af mit hår. Det var også underligt at så mange timers filmede oplevelser var klippet ned til under en time. Vi bliver jo klart nok fremstillet sort og hvidt, men jeg blev alligevel lidt overrasket. For eksempel nåede Theresa og jeg at svare rigtigt på rimelig mange spørgsmål inden afgørelsen hvor jeg ikke kendte Pearl Harbour. Nu virker vi alle bare pænt dumme. Punktum. Det får vi en del hug for.

I afgangsprøven mellem Sanne og jeg, svarerede hun i virkeligheden Italien på spørgsmålet om hvilken hovedstad vatikanet ligger i. Så gentog Hartmann spørgsmålet og lagde vægt på ordet hovedstad, hvorefter hun tænkte sig om igen og prøvede med Rom. Det kan man jo sige er en direkte hjælp, og de har sørget for at pille det første forkerte svar ud. Nu er jeg jo heldig at vi kom ind igen, men egentlig burde vi på en måde aldrig være røget ud.

Nå, men alt i alt har det indtil nu været rigtig morsomt at se mig selv på tv. Jeg er dog vildt spændt på de næste afsnit. Hvordan bliver man fremstillet? Gyyyys!

Hvad har du lært af at være med i programmet?
Personligt vil jeg sige at udover at prøve at have en bedre kropsholdning og måske på et tidspunkt gøre noget ved frisuren (hi hi), så blev jeg bedre til at hvile i mig selv når jeg blev stresset, hvilket Geo hjalp mig med. En dag mindede han mig om at jeg ikke havde mediteret på det sidste og da jeg fik gjort det, havde jeg det straks meget bedre.

Jeg har jo også fået et godt indblik i hvordan man laver TV. Min lillesøster spurgte efter det 1. afsnit hvordan man kan filme en person der går fremad forfra og lige bagefter bagfra uden kameraerne kommer med i billedet. Så måtte jeg jo fortælle om de virkelig mange gentagelser. "Cut og en gang til", hvor kameraerne rykkes. Det kræver god tålmodighed og jeg var vist lidt af en besværlig deltager. Enten var jeg tørstig eller skulle tisse eller frøs osv. Men det var virkelig sjovt og især at se produktet nu bagefter. Hi hi, reality shows er ikke særlig realistiske.

Hvad håber du, det fører med sig?
Jeg havde flere ønsker med at deltage i programmet, som til sammen klart opvejede risikoen for at skyde sig selv i foden ved at være med i sådan et program. Det må jo være forfærdeligt at kendes som dildo-Jill eller Hade-Hanne, men jeg var også blevet lovet at det var et "feel-good" program med fokus på sjov fremfor intriger.

Nu danser jeg jo mavedans (se www.orientalsk.dk ), så et ønske var at få indirekte reklame for mig som mavedanser. En af mine veninder var med i "Scenen er din", hvilket gav hende nogle gode jobs bagefter. Jeg hørte også om en pige der sang i "Scenen er din" og dernæst fik en stor rolle i filmen "Nordkraft".

Min deltagelse i "Skønheden og Nørden" har ironisk nok muligvis spændt ben for min chance for at deltage i "Scenen er din", idet Bubber helst skal introducere nye ukendte talenter og ikke deltagere som før har været på TV. Jeg fortryder dog ikke, for det har været en stor og lærerig oplevelse og kan lige såvel føre noget med sig, for eksempel i forbindelse med medieomtale.

Endnu et ønske jeg har med at deltage i "Skønheden og Nørden" er at kunne være et eksempel for andre unge piger og kvinder i forbindelse med nogle værdier. Jeg selv går en del op i sundt helbred og dyrevelfærd og håber at andre får lyst til at følge mit eksempel med ikke at gå med pels, pelselastikker, pelskraver osv. for dyrenes skyld, samt bruge sundere kosmetikprodukter for deres egen sundheds skyld. For eksempel er det slemt at bruge cremer og andet med butyl-paraben i, da det er stærkt hormon-forstyrrende og dermed bevist kræftfremkaldende. Vaseline er også rigtig usundt fordi det er udvundet af petroleum som er et mineralsk olie, så huden ikke kan ånde med det på. Måske - hvis jeg er rigtig heldig - er der også nogle der bliver inspirerede til at blive vegetarer. Det er efter min mening sundere og dejligere end kød fra dyr der blev behandlet forfærdeligt. Det er jo også sjovt at virkelig mange smukke kendte kvinder er vegetarer. For eksempel Kim Basinger, Brigitte Bardot, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Natalie Imbruglia, Demi Moore, Gwyneth Paltrow, Stella McCartney, Alanis Morissette, Whitney Houston og Pamela Anderson. Ja og den lækreste mand: Brad Pitt.

Hvor ser du dig selv om et år?
Uha, der kommer straks store fantasier i mit sind. Om de er realistiske vil jo kun tiden vise…men om et år kunne det være dejligt hvis jeg er ved at færdiggøre min bachelor-opgave i Psykologi, mens en stor filmrolle ligger klar når opgaven er afleveret. Samtidig får jeg nogle skønne mavedanser-jobs og er på forsiden af et af de store modeblade.

Billedserie med Hannah Corine

Klik på billedet for at forstørre dette.
Interview med modellen Selina J.

Selina J. fortæller om det at være model og blive genkendt på gaden.

Fortæl lidt om dig selv
Jeg er 25 år og jeg er fra Rusland. Jeg har boet i Danmark i snart 12 år. Til hverdag studerer jeg til Art Director og Grafisk Designer på Den Grafiske Højskole, hvor jeg til sommer bliver bachelor. Udover det har jeg haft sit eget firma i over 4 år, Tengefabrikken, hvor jeg laver illustrationer og grafisk design.

Hvor lang tid har du arbejdet som model?
Jeg har arbejdet som model i over 7 år, og jeg startede relativ "gammel", som 18-årig. Dog vil jeg påpege at modelarbejdet var aldrig noget jeg ville satse 100% på og jeg betragter det som et bi-job i dag. Min uddannelse har den første prioritet.

Flere af vores brugere synes måske du virker bekendt. Hvor er det lige man har set dig før?
Jeg har da lavet nogle jobs, men jeg vil så skynde mig at sige at jeg er på ingen måder tjener millioner på det. Der er kun 5-6 piger her i Danmark som tjener mange penge i kraft af at være modeller, resten er bare skæg og ballade. Jeg ar lavet en del jobs, har været i blade, kataloger, gået modeshows, været med i tv reklamer og musikvideoer. Jeg var bl.a. i Bombay Rockers musikvideoen 'Sexy Mama' samt efterfølgende tv reklamer for mobilselskabet 3, medvirkede i Danchechart kalenderen, var i Nobody Beats The Beats musikvideoen 'Radio Raheem' og er lige nu aktuel på coveret af L.O.C. nye plade 'Cassiopeia'. Der er også en række tv reklamefilm på vej hvor jeg er med i.


Selina som model på LOC cover.

Kan man få at vide hvad de reklamefilm handler om?
Det kan jeg desværre ikke afsløre det før de udkommer, pga tavshedspligt. I må vente til de er udkommet :)

Hvor lang tid har du haft en profil på Onlinecasting?
Uha, i lang tid, i over halvandet år.

Har du deltaget i nogle auditions via Onlinecasting?
Ja, det har jeg. Det var takket være Onlinecasting jeg kom i kontakt med webmagasinet Flavor - og det resulterede i en forside plus et interview inde i bladet.

Er der mange penge at tjene som model eller er det kun supermodeller der tjener de gode penge?
Det kommer meget an på hvilket bureau du er i. Jeg er i stald hos Basic CPH og jeg er utroligt glad for dem. Basic CPH er et super professionelt bureau og er på ingen måde et smartass modelbureau - de er søde og reelle og formidler mange spændende jobs - alt fra kataloger til reklamefilm. Der er Danmarks største bureau målt på antallet af jobs og de har været på banen i over 15 år. Basic CPH har virkeligt styr på tingene og man kan komme til at tjene rigtig gode penge. Jeg har aldrig haft så mange gode jobs som nu, hvor jeg er hos Basic CPH.

Jeg har før i tiden været i de "smarte" modelbureauer, men hos dem får man ikke så mange jobs, og de jobs man får er der ofte ingen penge i. Der er tit sådan at man får næsten ingenting for modeserier i de smarte modemagasiner, tilgengæld er er mange penge at hente hvis du bliver model for Kvickly eller Føtex tilbudsaviser og bliver brugt igen og igen. Det er også tit sådan i de "smarte" modelbureauer at hvis du er over en vis alder, er du "for gammel". Hvorimod i Basic CPH er der modeller i alle aldre, og der er faktisk mange jobs til dem, som er over 25. Så der er først nu det begynder at være spændende :)

Har du nogle gode / dårlige erfaringer du gerne vil dele med piger der lige er startet som model?
Jeg vil da prøve at give et par råd.

For det første - lad være med at spille en klovn. Dvs. lad være med at fedte for bookere, producere, fotograffer, stylister, osv. Hvis du fedter, mister man hurtigt respekten for dig. Vær stolt af dig selv og vær samarbejdsvillig og professionel. Der er din professionalisme, der er altafgørende - ikke din evne til at fedte for folk.

For det andet - vær forberedt på at fem ud af ti jobs går aldrig, som du forventer. Fem ud af ti jobs enten mislykkes, eller du får grimt tøj på eller du bliver skubbet i baggrunden, osv. Du skal naturligvis indstille sig på, at det er produktet og sjældent modellen, der er i centrum. Derfor: hav ikke for store forventninger til modeljobbet. Tag det for det der er, gør dit bedste, men forvent ikke noget. Husk at de gode jobs nok skal komme - der er masser af gode jobs til alle - man skal bare være tålmodig.

Til næstsidst - du vil møde mange forskellige mennesker i modebranchen. Nogle modeller er søde og naturlige, andre spiller primadonnaer for at komme frem. Dem, der er sikre på sig selv, behøver ikke at skabe sig. Modelarbejde er ligesom alt andet arbejde - det er altså også bare et job. Du skal være professionel foran kameraet og behandle folk, som du selv gerne vil behandles.

Og så til sidst - lad være med at udsulte sig selv. Det er klart at man skal være i en fysisk god form, men man skal ikke begynde at leve af cigaretter og sort kaffe. Jeg har set alt for mange piger der har udsultet sig selv og derfor virkeligt har spændt ben for sig selv. Deres hud blev efterhånden dårlig, de var begyndt at blive tyndhårede og de var begyndt at få rynker før tid. Det var ikke sjovt at være vidne til, og det vil jeg advare stærkt imod inden du kaster sig ud i en sultekur. Hellere spis fornuftigt og træn en gang for meget i motionscentret.

Hvad er det fedeste / sjoveste modeljob du har været med til?
Hmmm, der var et par stykker... Men kan lige nævne ét, det var optagelserne til musikvideoen 'Radio Raheem' til Nobody Beats The Beats, hvor jeg skulle gentagende gange give Jesper Skoubølling en lussing. Jeg var virkelig bange for at slå til, og derfor skulle vi tage den om et par gange. Hans stakkels kind blev helt rød til sidst, uha uha.

Hvor lang tid vil du fortsatte med at være model?
Indtil jeg ikke gider mere. I mit bureau er der som sagt en hel del jobs til de "ældre" modeller, så jeg fortsætter nok lidt endnu. :)

Til sidst, er der nogle steder du kan henvise til hvor man kan se hvad du har lavet?
Ja, I kan besøge min egen hjemmeside, www.selina.dk