Forside > Roller > Skuespiller

SKUESPILLER

I denne kategori har du mulighed for at vise dit værd som skuespiller. Tag armtag med en nyere rolle som Isabella Swan eller Wolverine, eller gå på opdagelse i klassikerne og vis os din ynglingskarakter som du selv ville spille den.

Du vælger blot en rolle og en scene fra en film, og går i gang med at skyde. For dine vinderchancers skyld anbefales det dog, at det er en nogenlunde kendt scene og film.

Rekvisitter, medspillere og udklædning er et klart plus, så frem med effekterne og påbegynd din karriere som skuespiller med det samme!

Der vurderes først og fremmest på dine skuespillerevner, men der gives ligeledes point for charme, selvtillid og udstråling. Husk at du ikke kun skal overbevise de 3 dommere, men ligeledes dine venner og bekendte, så de smider en positiv kommentar i din retning – hvilket også øger dine vinderchancer.

Nedenstående roller er blot eksempler på kendte roller fra film. De skal hovedsageligt ses som inspiration, og det er på ingen måde et krav at du vælger en af disse. Tværtimod gives der også point for originalitet. James Bond, Dirty Harry, Hermione, eller noget helt fjerde - valget er dit.

Forslag til roller:

Dianna Agron – Quinn Fabray i tv-serien Glee

Glee serien har på få år opnået stor popularitet blandt ungdommen herhjemme såvel som i resten af verden. Serien er nu på sin sjette sæson og de unge medvirkende har opnået stjernestatus, dels som skuespillere i serien og dels på Glee-Tour, som sangere og dansere. Dianna Agron har desuden medvirket i tv-serier som CSI: New York, Numb3rs og Heroes.

Dianna Agron spiller i Glee den lede leder af cheerleaderholdet, Quinn Fabray, og den smukke unge skuespillerinde har bjergtaget alle med sit skuespil, der tillige har resulteret i flere prisnomineringer. 

Kast dig ud i rollen som Quinn Fabray hvis du har modet til at portrættere en rigtig diva.

Jennifer Lawrence - Katniss Everdeen i Hunger Games filmene

23-årige Jennifer Lawrence slog for alvor igennem med rollen som den seje bueskytte Katniss Everdeen i Hunger Games filmene. På trods af sin unge alder har hun allerede opnået både Oscar og Golden Globe nomineringer for bedste skuespillerinde. Andre kendte roller med Jennifer er som 

Mystique i X-Men First Class samt som hovedrolleindehaver i Silver Lining's Playbook og Winter's Bone.

I Hunger Games følger vi Jennifer i rollen som Katniss, der udtager sig selv til de farlige og prestigefyldte Hunger Games for at redde sin lillesøster. Rollen er fyldt med masser af action og skarpe replikker som piger i hele verden kan udenad – så det er med at holde tungen lige i munden.

Martin Freeman – Bilbo Baggins i Hobbitten 

Alle kender J.R.R. Tolkiens episke fortælling Ringenes Herre og dennes filmatisering i 3 dele. Nu gælder det en af Tolkiens tidligere værker, Hobbitten, som instruktør Peter Jackson har sat alle sejl til på at gøre til en lige så bragende success. Filmen er en triologi og i øjeblikket er det film nummer 2 der huserer i biograferne herhjemme.

Martin Freeman har med sin ikke helt så unge alder et væld af roller bag sig, heriblandt i anmelderfavoritten Sherlock og actionfilmen Hot Fuzz. I hobbitten er han i topform i rollen som Bilbo Baggins. Med den helt rigtige cocktail af timing, humor og mimik i særklasse gør han den ellers fredsommelige Bilbo til noget helt særligt. Kan du gøre ham kunsten efter?

Kristen Stewart – Isabella Swan i Twilight filmene

Isabella Swan er en af hovedpersonerne i filmen Twilight fra 2008. Filmen blev en enorm success og medførte øjeblikkelig stjernestatus til de to hovedrolleindehavere, Kristen Stewart og Robert Pattinson.

Isabella, eller Bella, flytter til den lille regnfuldte by Forks i staten Washington, for at bo hos sin far. 

Her møder hun den mystiske og charmerende Edward, og filmen kredser om deres forhold.

Rollen kan spilles af piger i alle aldre. Brug en ven, veninde eller dukke til at spille Edward, og så er det ellers bare frem med vampyrtænderne og genfind den dystre regnvejsstemning!

Leonardo DiCaprio – Jordan Belfort i The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio har sammen gjort det igen med denne nye portrættering af Wall Street børsmægleren Jordan Belfort. Fortællingen er baseret på en sand historie og omhandler Belforts turbulente liv som stenrig børsmægler der siden ender i fængsel. Filmen ligger nr 1 i USA og spås gode chancer ved Oscaruddelingen senere på året.

Leonardo DiCaprio er nok en af de mest anerkendte mandlige skuespillere som stadig er aktiv, og her ses han i topform som den lidt for kække børsmægler med trang til mere. Listen af gode roller med Leonardo er lang, prøv denne hvis du vil udfordres med den nyeste rolle dine venner med garanti har set!