Forside > Interviews > Drengerøv og storcharmør i ny tv-serie - Interview med Pelle Hvenegaard

DRENGERØV OG STORCHARMØR I NY TV-SERIE - INTERVIEW MED PELLE HVENEGAARD

TV-vært og tidligere børnestjerne Pelle Hvenegaard er blandt hovedrollerne i TV3’s nye satsning 2900 Happiness.

Når TV3’s nye tv-serie, 2900 Happiness ruller over skærmen første gang mandag den 17. september, er det med en tidligere Oscar-vinder på tapetet. Eller i hvert fald en, der har spillet titelrollen i en Oscar-vindende film.

Det er 32-årige Pelle Hvenegaard, der, udover at spille sin navnebror i Pelle Erobreren, er uddannet journalist og tv-vært på TV Zulu. Men nu vender han altså tilbage skuespillet, som han forlod efter filmen På Fremmed Mark fra 2000, hvor han spillede over for Nicolai Coster-Waldau.

- Personligt er det bare fedt at få lov til at spille skuespil igen. Jeg besluttede mig for mange år siden, at det skulle være på hobby-plan, forklarer Pelle Hvenegaard om glæden ved at prøve kræfter med sit dramatiske talent igen.

Og han er glad for sit nye job på 2900 Happiness, hvor han spiller broren, Jens Erik, i Hellerup-familien, Von Bech.

- Det er sjovt. Og det bliver faktisk sjovere og sjovere. Vi får mere indflydelse, som det skrider frem. Vi ender med at kende vores karakterer bedre end instruktøren gør. Der har også været holdt møder med forfatterne, og så kan man se, at ens forslag nogen gange kommer med. Og det er rigtigt, rigtigt spændende, forklarer Pelle Hvenegaard og uddyber, at det er der, at en serie har sin styrke; i udviklingen af karaktererne.

”Jeg kan bare være statist”
Men det var lidt af et tilfælde, at han overhovedet er at finde på seriens rolleliste. Serien blev til ude i Nordisk Film, hvor Pelle samtidig arbejdede som tilrettelægger på succesprogrammet Syv Sure Mænd. Da han fik nys om projektet, synes han, at det lød så fedt, at han gik ind og sagde, at han vildt gerne ville være med, og at han bare kunne være statist eller et eller andet.

- Jeg sagde, de bare skulle sige til. Så blev det så til lidt mere. Det er superfedt, konstaterer Pelle Hvenegaard med et smil.

Der har da også allerede været et par sjove oplevelser. Under optagelserne til en af de første scener, en stor bryllupsscene, var der masser af statister. Da de havde været i gang med optagelserne i nogle timer, kom en af de rutinerede skuespillere på settet hen til Pelle med gode råd.

Gode, rutinerede råd
- En af de ældre skuespillere, der var med, han fortalte, at jeg skulle se at få rubbet neglene. ”Da jeg var ung, havde jeg allerede fået 3-4 telefonnumre fra statisterne på nuværende tidspunkt”, sagde han, griner Pelle Hvenegaard, der bedyrer, at han skam ikke fik et eneste. Selvom det måske havde været meget smart at være sammen med en statist, frem for en af de faste skuespillere, som han konstaterer.

- Med mindre man kigger efter en decideret kæreste, er det måske smartere at finde lidt sjov på en af dem, der er med lidt, og ikke en af de faste, siger han med et drenget smil.

”Lidt sjov” med statister eller ej, så er Pelle Hvenegaard glad for livet som skuespiller.

- Det er fedt. Der er kommet rigtigt god stemning på settet. Det var svært i starten, for det er altid svært at starte noget stort op, men der er super god stemning nu, siger han.

Onlinecasting har leveret masser af statister til serien, som første gang gik over skærmen i midten af september. I slutningen af samme måned kommer besked om, hvorvidt der skal optages flere end de 48 afsnit, der allerede er planlagt. Pelle Hvenegaard er også snart at finde på skærmen på TV2 Zulu, hvor han skal være vært for endnu en sæson af Comedy Fight Club, der er ved at blive optaget nu.