Forside > Artikler og tips > Afslag – hvad gør jeg nu?

AFSLAG – HVAD GØR JEG NU?

Øv, endnu et afslag efter en audition. Skuffelsen er ikke til at skjule. Her kan du læse om, hvordan du kan komme videre.

Vær stolt. Er du kommet forbi første casting? Vær stolt, mange andre er allerede blevet sorteret fra.

Skyld ikke skylden på dig selv. Der er rigtig mange om budet og oftest kun én ledig rolle. Det er ikke din skyld, du ikke blev valgt. Instruktøren ledte bare efter noget andet. Det er helt normalt at få afslag til en audition.

Brug erfaringen. Det er surt at få afslag, men forsøg at vende det til noget positivt. Nu har du fået noget erfaring. Det kan du bruge, til at se kritisk på din audition. Er der noget, du kunne have gjort bedre? Noget du kunne gøre anderledes? Brug disse erfaringer næste gang du kommer til casting.

Fik du at vide, hvorfor du ikke fik jobbet? Brug det til din fordel, og forbedre dig til næste audition.

Forbedre dig selv. Der er altid plads til forbedring. Begynd til teater, dans eller hvad der kan forbedre dine odds, for at du bliver den heldige udvalgte næste gang.

Prøv igen! Bare fordi du ikke fik rolle til en audition, er ikke ensbetydende med at du er dårlig. Castings handler ikke kun om talent, men lige så meget, om instruktøren, synes du passer på rollen. De fleste går til rigtig mange castings, før de kommer igennem nøglehullet.

Husk der er mange kvalificerede om jobbet, så selv om du oplever at blive afvist, må du ikke lade det slå dig ud af kurs. Fat mod og blive ved med at søge. Det skal nok lykkes, hvis du virkelig brænder for det.

Læs også Hvorfor blev jeg valgt fra?

Torsdag d. 8 marts 2012